Bjørn Traasdahl og Erik Grefberg. Foto: A-K Maskiner

A-K satser i nord

Traasdahl AS i Tromsø blir A-K-forhandler, men fortsetter med HCP-produkter.

Publisert

A-K Maskiner har inngått en avtale med bil- og maskinforhandleren, Traasdahl AS, i Tromsø. Fra før er Traasdahl forhandler av HCPs produkter, som Krone, Zetor og Deutz-Fahr i tillegg til kompakttraktorer fra Lovol. Traasdahl er også forhandler av anleggsmaskiner, deriblant gravemaskiner fra Kobelco.

Færre, men større

Når det kommer til landbruksutstyr vil Traasdahl nå føre maskiner både fra HCP og A-K Maskiner. Administrerende direktør i A-K Maksiner, Erik Grefberg, er glad for å få på plass en stor forhandler i Troms.

– De aller fleste forhandlere innen landbruksmaskiner i Norge har for lite volum i forhold til de marginene som nå er i bransjen. Ved å lage færre og større sentre med større utvalg, fra både oss og HCP, vil vi styrke bærekraften i distribusjonen. Dette er bra for kundene, bra for leverandørene og bra for forhandlerne. Det vi gjør sammen med Traasdahl nå, er fremtiden i bransjen, sier Erik Grefberg.

Nytt landbrukssenter

Det vil bli ansatt flere personer for å handtere den nye A-K-porteføljen hos Traasdahl, og de skal inn i en egen avdeling i et nytt landbrukssenter. De som har hatt ansvar for HCP-produkter fortsetter med det i en annen avdeling. Fra før har Dagenborg Maskin vært A-K-forhandler og holdt til på samme tomta i Tromsø. Det samarbeidet avsluttes nå og Traasdahl tar over.

- Det blir et slags samarbeid mellom både A-K, HCP og Traasdahl som vi har arbeidet med i et halvt år. Traasdahl skal da bygge et moderne og omfattende landbrukssenter, sier Lars Wear, direktør i HCP.

- Det blir et spennende prosjekt og et løft for landbruket i nord, sier Lars.

Bedre Gardsdrift har prøvd å komme i kontakt med innehaver, Bjørn Traasdahl, men foreløpig uten hell.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS