Fjøssystemer har lenge rehabilitert brukte Lely melkeroboter. Nå kan du få leie en A3.

Fjøssystemer vil leie ut brukte melkeroboter

Leasing av melkerobot er ikke ukjent, men Fjøssystemer har laget sin egen variant når de nå kaster seg ut på leiemarkedet.

Publisert

De vil nemlig la deg leie brukte, men istandsatte, melkeroboter.

- Det vi gjør, er at vi tar inn brukte melkeroboter som vi shiner helt opp, setter i stand alt det tekniske og desinfiserer hele maskinen selvsagt, sier André Stenumgård, leder i Fjøssystemer Gruppen, til Bedre Gardsdrift.

Ettersom dette er brukt utstyr som Fjøssystemer har tatt inn, er leieavtalen direkte med dem og ikke via et leasingsselskap eller lignende.

Grunninvestering pluss leie

Konseptet består av en grunnpakke, som du kjøper til, og leie av en brukt Lely A3 melkerobot.

Startpakken inkluderer montering, igangkjøring og annet nødvendig utstyr. Prisen vil variere etter utstyrsnivået, om du skal ha aktivitetsmåler etc., men André anslår at det vil ligge på pluss/minus en halv million kroner.

- Dette er nytt utstyr som du kan gjenbruke om du senere ønsker å oppgradere til en A4 eller A5.

Leie av selve roboten er på 4900 kroner i måneden.

Del opp investeringen

André Stenumgård mener konseptet vil passe inn i føringene fra Innovasjon Norge.

- Innovasjon Norge ønsker at bonden splitter investeringene og deler dem over flere år. Nå kan du først søke tilskudd til grunnpakka, og så, om noen år når du ønsker å oppgradere, kan du ta neste investering.

Han tror dette også vil øke muligheten for at også mindre bruk kan benytte seg av melkerobot og få de fordelene som følger med å automatisere melkinga.

Gjør det mulig å velge robot fra start

Ikke overraskende mener robotselgeren at det dessuten at det er mer gunstig å gå for robot fra starten av heller enn å sette inn en melkestall først for deretter å gå over til robot.

- Du kan få seks ekstra liggeplasser med en robot kontra enn melkestall. Da slipper du både ombyggingskostnader, og du får produsert mer melk i de åra. I tillegg er både arbeidsbelastningen mindre, dyrevelferden bedre og ytelsen høyere, sier han.

Powered by Labrador CMS