Arkivfoto

Valtras forsprang er redusert

Valtra holder seg på topp, mens John Deere har klatret opp til andreplass foran Massey Ferguson.

Publisert

Traktormarkedet er i full galopp og mange av merkene har gjort det bra så langt i år. Det er 282 flere registreringer i første kvartal, en økning på 53 prosent fra samme tid i fjor.

Til tross for at Massey Ferguson rykket ned en plass, har de registrert 58 traktorer i mars og ligger godt an med 118 flere registreringer enn samme tid i fjor. Det kan skyldes at problemene med det nye produksjonssystemet er løst.

Fendt forsetter oppturen med 40 registreringer i mars. Det er dobbelt så mange som de hadde i februar, og det gir Fendt en markedsandel på 10,8 prosent. Eikmaskin, med sine tre merker, har nå en markedsandel på 54 prosent.

Vi merker oss samtidig at Valtras forsprang på John Deere er redusert. Etter vi hadde tilbakelagt januar og februar, lå Valtra 40 registreringer foran John Deere, men forspranget er nå redusert til 9. John Deere har altså hatt en bra mars måned med 85 registreringer.

Like før jul kom nyheten om at Unimog fikk typegodkjenning slik at de kan registreres som traktor. Det ble registrert en Unimog på tampen av fjoråret, men det ble ikke traktor-registrert flere Unimoger før i mars.

Det går ikke like bra for Claas, Case IH og Kubota. De ligger bak i forhold til i fjor, men New Holland har fått en opptur. Når det gjelder parktraktorene fra Lovol, har de klatret forbi både Claas og Deutz-Fahr i løpet av det første kvartal. Det betyr ikke at Deutz-Fahr gjør det dårlig, for de har registrert 7 traktorer mer enn i fjor, men Lovol ligger 17 traktorer foran fjoråret.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS