Foto: Magnus Mo Opsahl
Foto: Magnus Mo Opsahl

Traktorstatistikken: Populært med grønt

John Deere troner igjen på topp, men Fendt gjør det også bra.

Publisert

Valtra har falt ned på andre plass, men det er ingen grunn til panikk. For Valtra har 71 flere nyregistrerte traktorer enn på samme tid i fjor. Med andre ord ligger det an til å bli er godt år for Valtra. John Deere har klatret forbi Valtra og opp på førsteplass. John Deere har 85 registreringer i april, som faktisk er det samme resultatet som i mars måned. Mye kan fortsatt skje og det skiller bare 11 traktorer mellom første- og andreplass.

132 traktorer foran fjoråret

Massey Ferguson ligger også bra an med hele 132 traktorer foran fjoråret! I tillegg har MF økt markedsandelen med 9,2 %, som må sies å være en bra opptur. På fjerdeplass finner vi Fendt med 44 registreringer. Fendt har registrert 15 traktorer mindre enn Massey Ferguson i april og ligger 87 traktorer etter MF så langt i år. Det skal noe til å tette den luka, men om vi sammenligner salget av Fendt-salget i år mot i fjor, er de så langt 53 traktorer foran.

Litt foran fjoråret

New Holland har redusert markedsandelen med 0,9 %. De ligger allikevel 7 traktorer foran og holder seg relativt stabile. Det går ikke like bra med Case IH som har 25 færre registrerte traktorer enn samme tid i fjor. Case IH har i likhet med New Holland også tapt markedsandeler.

Zetor øker

Zetor har solgt tre traktorer i april og er 5 traktorer foran fjoråret. Claas ligger allikevel litt etter, men har hoppet opp en plass på statistikken og er nå på sjetteplass. Deutz-Fahr er omtrent på samme nivå som på samme tid i fjor.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS