John Deere 6R150 AutoPowr, Fendt 516 Vario og Valtra N155 Direct er med i årets gruppetest av traktorer.

Vi tester avanserte frontlastersystemer

TEST: Når du utstyrer frontlasteren med sensorer og avansert elektronikk, åpner det seg mange muligheter. Vi har testet og sammenlignet tre traktormerker som alle kan levere frontlastere med litt ekstra fra fabrikk.

Publisert

Det er ingen tilfeldighet at vi har valgt ut Valtra N155 Direct, Fendt 516 Vario og John Deere 6R150 AutoPowr til årets gruppetest av traktorer. Med en maksytelse på 155-171 hk (165-177 hk med ekstraeffekt) samt fire sylindra motor, er disse tre topputstyrte traktorene svært allsidige.

Størrelsen gjør dem svært godt egnet som lastertraktor hos husdyrbønder, men de passer også bra hos kornprodusenter eller som traktor nummer to på en storgard ettersom den er stor nok til både trailersprøyter, pløying, jordbearbeiding og transport.

Men den viktigste grunnen til at vi valgte disse traktorene er at alle tre har avanserte frontlastere. Dette er lastere som er utstyrt med blant annet veiesystem, ristefunksjon og posisjonsminne fra fabrikk.

Hvor presist og lettfattelig er egentlig veiesystemet, og hvor mye hjelp får du fra posisjonsminnet? Det er noe av det vi ser nærmere på i denne delen av testen. I neste utgave skal vi gå nærmere inn på selve traktorene.

Powered by Labrador CMS