Nå gleder de seg til snøen kommer. Fra venstre: Finn Kristian Tokvam, maskindirektør FKRA Hallvard Vikeså, ettermarkedssjef FKRA Jostein Susort og salgssjef FKRA Jon Magne Torsteinbø.

FKRA med Tokvam

Nå er Tokvam sikret landsdekkende distribusjon gjennom felleskjøpene sine avdelinger også i Rogaland og Agder.

Publisert

Avtalen er en ikke uventet oppfølger av den nylig inngåtte avtalen mellom Tokvam og Felleskjøpet Agri. I og med at det er to Felleskjøp i Norge, FKA og FKRA, må distribusjonen avtales med hver enkelt av disse.

Fra nå skal FKRA levere Tokvams utstyr for vegvedlikehold i sitt område, og de får enerett på alt utstyr for traktor. Leveransene av Tokvam-utstyr i FKRA-området er anslått å kunne ha en verdi på 10 millioner kroner pr. år, som for Tokvams del utgjør en betydelig vekst i dette området. Samtidig blir Tokvams eksisterende forhandlernett i FKRA sitt distrikt sagt opp.

Felleskjøpet Rogaland Agder avslutter sine eksisterende avtaler på å forhandle som overlapper med Tokvams sortiment. De ser for seg å øke sitt salg innen segmentet som Tokvam dekker opp.

Når det gjelder utstyr for andre bæremaskiner enn traktor, det være seg hjullaster, gravemaskiner eller annet, er det ingen eneforhandler-avtale på dette. Det betyr at hvem som helst har muligheten til å selge det, både i FKRA sitt område og i FKA-området.

Tokvam 

Tokvam er en helnorsk, familieeid industribedrift med produksjonsanlegg på Toten. Tokvam startet opp som en bygdesmie på slutten av 50-tallet og har gjennom årene utviklet seg til å bli en anerkjent leverandør av snøfresere, snøploger og sand- og saltspredere som kan festes på traktorer og lignende spesialmaskiner. Tokvam AS har i dag 33 ansatte. I 2015 produserte selskapet over 1100 maskiner, og omsatte for rundt 60 millioner kroner. Historisk har Tokvam vært knyttet til den tidligere CaseIH-forhandlernes Innkjøpsring (CIFI), seinere Redskapsringen, og gjennom det hatt distribusjon gjennom Lantmännen Maskin og Lena Maskin.

 

Felleskjøpet Rogaland Agder 

FKRA produserer og selger kraftfôr, gjødsel og såvarer, og selger dessuten traktorer, maskinvarer og verkstedtjenester til både landbruk og andre kunder. Selskapet har produksjonsanlegg i Stavanger, samt 19 butikker, tre komplette maskinsenter og to verksteder fra Sunnhordland i nord til Tvedestrand i sørøst. Konsernet hadde i 2015 en omsetning i overkant av kr 2,8 milliarder og 430 ansatte. Hovedkontoret ligger i Stavanger, mens maskindivisjonen ledes fra Klepp. FKRA eies av bønder i Rogaland, Agder og deler av Sunnhordaland. 
 

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS