Våronna er unnagjort, og 17. august kan du være med på innhøstinga på Grinder gård, forteller noen av deltakerne i prosjektgruppa, Camilla Bye, Asbjørn Holmen, Are Sætre og Roy Utgaard.

Klart for potetfestival på Grinder

Potetene er i jorda, maskinleverandørene viser siste nytt og landbruksroboten Thorvald kommer. Nå er det bare å planlegge turen til utstillinga Potato Scandinavia 17. august.

Publisert

Potato Scandinavia på Grinder Gård i Grue er en utstilling for alle som er opptatt av poteter og potetdyrking. Her får du se maskinene i sitt rette element ute på jordet.

Bak arrangementet står Hedmark Kunnskapspark, Norsk Landbruksrådgivning Øst og Bedre Gardsdrift.

Til tross for en kald og sur vår, ser det ut til at demonstrasjonen av potetopptakere vil gå som planlagt i den 17. august. Det står både tidligpoteter, chipspoteter og mye annet på menyen. Blant annet har Norsk Landbruksrådgivning et forsøksfelt med 30 forskjellige potetsorter.

Så langt har 40 maskinleverandører meldt sin ankomst, deriblant alle de større innenfor potet og jordarbeiding. Det er ventet at antallet utstillere vil øke ytterligere. Flere av maskinene både innen høsting og jordarbeiding vil altså bli demonstrert i felt.

Men det er ikke bare diesellukt og maskinprat hele dagen. Det vil også bli en god del faglig påfyll. Bjarne Kjøs, Graminor og Per Møllerhagen skal fortelle om nye og aktuelle sorter. Det samme skal Ole Morten Nyberg, Norgro og Hans Arne Krogsti fra Strand Unikorn. Dette kun for å nevne noen av foredragsholderne, det vil også bli foredrag om potetproduksjon fra flere av maskinfirmaene.

Dette er en dag for fremtiden, og roboten Thorvald kommer. Roboten er en førerløs redskapsbærer der du kan koble til både utstyr, verktøy og for eksempel frø og sprøytemidler.

Dette, og mye mer, vil bli å finne på Grinder Gård 17. august.

For mer informasjon, se www.potatoscandinavia.no

Powered by Labrador CMS