Moi RX V er en av de første vakuumvognene i verden med glassfibertank.
Moi RX V er en av de første vakuumvognene i verden med glassfibertank.

Moi AS lanserer vakuumvogn i glassfiber

Kombinasjonen av vakuum og glassfiber på møkkvogner har tidligere ikke vært mulig. Vakuumet vil suge flatt alt annet materiale enn stål, med mindre tanken er produsert på riktig vis.

Publisert
Lastearmen på RX V11
Lastearmen på RX V11

Etter flere år med utprøving har Moi AS knekt denne koden. Det betyr at de nå kan tilby vakuumvogner med glassfibertank som tåler maks vakuum.

Den nye vakuumvogn-serien med glassfibertank får navnet RX V. Vognene blir tilgjengelig i alle størrelser, som vil si fra 6500 l til 15 500 l. De toakslede RX V-modellene har fjæring på boggien og sving på bakre aksling. I tillegg kan den utstyres med en enkel lastearm.

Tønnes Oksefjell, daglig leder i Moi AS forteller at de ser på løsninger for å kunne tilby vognene med lasterobot i framtida. Ellers får du det samme ekstrautstyret på RX V som du gjør på den eksisterende RX-serien.

Mer holdbart enn stål

RX V har lavere egenvekt enn vogner med ståltank, men den er tyngre enn tilsvarende vogner med glassfibertank i RX- eller Doff X-serien. Dette er fordi glassfiberen må være tykkere på RX V-modellene for at ikke tanken skal klappe sammen. Ramma på RX V er den samme som på RX-serien.

Ståltanker har tidligere vært det eneste alternativet for vakuumvogner. Utfordringen med vogner som har ståltank er rust og lav annenhåndsverdi. Med vakuum slipper du også at møkka passerer gjennom ei pumpe. Det er noen av argumentene for å få til vakuumvogner med glassfibertank. RX V vil være klar for levering fra sommeren/høsten 2021.

Powered by Labrador CMS