John Deere snart på høyde med Eiksenteret

På traktorstatistikken for 2018 er det snart flere John Deere enn Agco-traktorer.

Publisert

Etter en elendig start på traktoråret, fortsetter det i samme leia. 2018 er fortsatt det dårligste året vi i Bedre Gardsdrift har sett på registreringsstatistikken siden vi begynte å føre den i 2006. 174 traktorer i februar gjør at vi ligger på 331 traktorer i løpet av årets to første måneder. Snittet for januar og februar til sammen ligger på 495 traktorer. Det er med andre ord langt opp!

Det mest interessante med tallene så langt er at Felleskjøpet og John Deere snart har tatt igjen Eiksenteret tre Agco-merker, Valtra, Massey Ferguson og Fendt. Felleskjøpet har så langt en markedsandel på 32, mot Eiks 34,4. Mye kan fortsatt skyldes den forsinka leveringa Felleskjøpet opplyste om før nyttår, men Massey har levert enda verre tall enn hva John Deere har levert bedre. John Deere ligger 23 traktorer over hva de hadde så langt i fjor, Massey ligger 45 bak, noe som skyldes en grufull januar-måned med bare tre registrerte traktorer. Valtra ligger på lik linje som i fjor, mens Fendt er den eneste i Eiksenteret som øker.

Lovol ligger fortsatt godt an til å toppe det gode debutåret de hadde i 2017. Et godt år hadde også Kubota med 84 registreringer. Japanerne ligger derimot dårlig an i år. På denne tida i fjor hadde de 14 traktorer, men må nøye seg med én så langt i år.

Vi benytter også anledningen til å si "Velkommen tilbake" til Yanamar og Landini etter et år uten registreringer.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS