JD har registrert 174 traktorer færre i 2019 enn 2018. Foto: FK
JD har registrert 174 traktorer færre i 2019 enn 2018. Foto: FK

Traktorstatistikken: John Deere drar tungt

FK har mistet nesten 25 prosent av markedsandelene sammenlignet med 2018, og A-K flater ut igjen.

Publisert

John Deere leverte et bra traktorår i 2018. Tidligere denne uke kom kvartalsresultatet til Felleskjøpet som viste røde tall. Registreringsstatistikken viser også rødt for John Deere om vi sammenligner med fjoråret. De ligger fortsatt på toppen, men som vi skrev sist måned, er ikke Valtra langt bak. Faktum er at John Deere nå har registrert 174 traktorer færre enn de hadde på samme tid i fjor. Etter endt september-måned var det tallet -132, så det synker raskt. John Deere har kommet seg noe på beina igjen etter en elendig september-måned med kun 24 traktorer, men 84 traktorer er fortsatt bare sånn passe med tanke på at de i fjor glimtet til med 126 eksemplarer i oktober. Alt i alt har markedet i oktober i år vært labert sammenlignet med fjoråret. Faktisk er markedet 16 prosent mindre enn oktober 2018.

Det skal dog nevnes at John Deere øker luken ned til Valtra fra 9 traktorer i september til 32 nå. Likevel er de nok fornøyde med tingenes tilstand i Eikmaskin og Akershus Traktor. De tre Agco-merkene ser ut til å havne på en markedsandel på 51 prosent i år om ikke noe drastisk skjer de siste to månedene. Det er en økning på 7,8 prosent kontra samme tid i fjor. Fendt og Valtra ligger stadig an til ny rekord i Norge, mens MF ligger der de bør være.

A-K maskiner har vært frampå de siste månedene og hatt gode markedsandeler, sett på månedsbasis, for New Holland. Nå faller de derimot drastisk fra 11,5 prosent av markedet i september til kun 3,2 prosent av registreringene i oktober. Markedsandelen til A-K maskiner er nå 9,2 prosent. Vi registrerer også at Case IH de siste tre månedene har stabilisert seg på rundt 50 traktorer bak fjoråret.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS