Massey Fergsuon 5731 S på landeveien i Finland under gruppetesten av traktorer i 2021
Eiksentrene vil gjøre deg til en tryggere sjåfør på veien.

Vil gjøre deg til en bedre og mer økonomisk sjåfør

Utnytter du alle mulighetene som ligger i traktoren din? Neppe. Nå vil Eiksentrene gi deg opplæring i hvordan du får mest mulig ut av traktoren i drift.

I pressemeldingen fra Eikmaskin påstås det at du kan spare 10 prosent av drivstofforbruket om du kjører så gunstig som mulig. Med dagens dieselpriser kan det fort bli kroner av slikt.

Men effektiv og økonomisk gunstig kjøring er bare en del av kjørekurset Optimal kjøring med traktor som de nå drar i gang sammen med Norges Trafikkskoleforbund.

Tryggere på veien

Kurset skal også bidra til at traktorkjøringen foregår på en måte som ivaretar helse, trafikksikkerhet og miljø. Kurset skal heve kompetansen hos allerede erfarne traktorførere.

Et av hovedmålen er å minimere antall ulykker. Det skal skje ved å gå gjennom viktige rutinemangler som bilbeltebruk, regelverk for lastsikring og ansvaret du har som fører av et så stort kjøretøy på offentlig vei.

- Kurset skal gå dypere inn i rollen som traktorfører i samhandling med andre, og gi grundig leksjon i grunnreglene for trafikk, alminnelige plikter og ansvaret du har for kjøretøyets stand, heter det i pressemeldingen.

Retter seg mot etablerte traktorfører

Dette er altså ikke et kurs for deg som vil ta traktorlappen, men for deg som allerede kjører traktor, men vil lære å utnytte mulighetene i traktoren og bedre kjøringen.

- Agco leverer over halvparten av alle traktorer som selges i Norge hvert år, men vi er opptatt av å levere mer enn en traktor. Vi skal være en totalleverandør som skal tilby alt fra serviceordninger til kursing om trafikksikkerhet, sier Henrik Fagerland, nordisk produktsjef hos Agco og Eikmaskin.

Kurset blir tilgjengelig gjennom alle Eiksentrene i landet, mens det er kjørerlærere fra Trafikkskoleforbundet som vil stå for undervisningen.

Powered by Labrador CMS