Dewulf potetopptaker, John Deere 6155R
Grønt Maskin fikk vist fram en toraders Dewulf-opptaker under Potato Scandinavia i Solør i høst.

Felleskjøpet satser på potet og grønt

Skal utvide servicetilbudet på maskiner til potet- og grønnsaksproduksjon.

Publisert

Det ble i fjor klart at Grønt Maskin i Rygge skulle importere potet- og grønnsaksmaskiner fra Dewulf, etter å ha mistet agenturet på Asa-Lift.

Grønt Maskin er som kjent et datterselskap av Felleskjøpet, og nå vil sistnevnte løfte satsingen på potet og grønt. Fra før av har Felleskjøpet, i sin egen portefølje, heller lite å tilby av denne type maskiner.

Samarbeider om service

Grønt Maskin har solgt de første Dewulf-høsterne, og skal salget øke må også servicenettverket utvides. Derfor har de inngått et samarbeid med Felleskjøpet og flere av deres avdelinger.

– Markedet har tatt godt imot Dewulf, og vi har solgt flere høstemaskiner det siste året enn vi har gjort tidligere år. Det er viktig for våre kunder med et pålitelig servicenettverk og rask tilgang på deler, og det sikrer vi nå med dette samarbeidet, sier Rainer Hivand, daglig leder i Grønt Maskin.

Seks avdelinger

Alt av potet- og grønnsaksprodusenter i landet, holder ikke til i Rygge. Rainer sier at serviceapparat nå skal være til stede overalt der det finnes potet- og grønnsaksprodusenter.

Til å begynne med involverer samarbeidet seks avdelinger i Felleskjøpet. Avdelingene det er prat om er i de større potet- og grøntområdene; Levanger, Hamar, Kongsvinger/Flisa, Kløfta, Lena og Larvik.

– Det er viktig for oss å kunne tilby rask og riktig service til våre kunder. Med dette samarbeidet i områder med flere potet- og grønnsaksprodusenter, sikrer vi at de får den hjelpen de trenger raskt, og eventuell nedetid blir minst mulig, sier Steinar Kristoffersen, direktør for ettermarked i Felleskjøpet.Powered by Labrador CMS