tysk flishogger
tysk flishogger

Sjølgående og sjølmatende flishogger

Flishoggeren Diamant 2000 fra Albach i Tyskland går i 80 km/t og mater sjøl inn virket når det er kommet på båndet.

Publisert

Ved hjelp av transportbåndet, siderullene og matta som kommer ovenfra, dras virket automatisk inn i hoggeren. Foto: Albach

Maskinen kan brukes både til terminalflising og i skogen, forteller importøren, Per Carlsson, Sunnerby Jord & Skog i Vrigstad, til Svenske ATL. Han har allerede solgt en flishogger, som skal leveres til sommeren.

Rammestyring i skogen

Når flishoggeren går i terrenget, har den to hjulaksler og er rammestyrt. Skal den kjøre på veg, faller det ned to aksler for at den skal være stabil og klare akseltrykket.

Tuten kan virs 210 grader

Når du skal flise kan du skyte hytta 4,6 meter over bakken og vri den i rett vinkel. Hoggeaggregatet er fastmontert, mens utblåsningstuten kan dreies i 210 grader.

Automatisk innmating

Innmatinga består av et bånd og sideruller, samt ei matte som kommer ovenfra. Det betyr at du kan slippe virket på materbordet for så å hente neste ilegg med krana. I mellomtida mates materialet automatisk inn i hoggeren.

Skulle det komme med stein eller metall, trykkes motstålet ned og da begynner materbåndet og gå bakover slik at fremmedlegemene faller ut.

612 hestekrefter

Ekvipasjen veier 32 tonn. Både hogging og framdrift besørges av en 16-liters Volvo-motor på 612 hestekrefter. Hoggeren drives direkte fra motoren uten fordelingsgirkasse.

Under transport på veg slippes to aksler ned. Foto: Albach

Powered by Labrador CMS