Tyske villsvin er ikke ønsket i Danmark. Foto:colourbox.com
Tyske villsvin er ikke ønsket i Danmark. Foto:colourbox.com

Stopper tyske villsvin ved grensa

Danskene har begynt bygginga av et villsvingjerde på grensa til Tyskland i frykt for spredning av afrikansk svinepest.

Publisert

Det er ikke bare Donald i USA som bygger murer mot naboen. Nå har danskene tatt første spadestikk på det som skal bli et 70 km langt gjerde langs hele den dansk-tyske grensa og som skal hindre invasjon av tyske villsvin. Hendelsen har vakt stor medieinteresse på begge sider av grensa, forteller Landbrugsavisen. Hvorfor stenge gode naboer ute, spør tyske journalister?

To meter gjerde

Gjerdet blir halvannen meter høgt og skal gå en halv meter ned under jorda. Der elver og grøfter krysser grensa, reduseres høyden i og med at det dannes en naturlig vollgrav foran gjerdet.

20 åpninger

Det blir permanente åpninger i gjerdet der det i dag er Schengen-grenseoverganger og hvor det er større, kryssende vannløp. I alt blir det 20 slike permanente åpninger på den 70 lange strekningen.

Pinnsvin slipper gjennom

Ved mindre grenseoverganger settes det inn porter eller ferister. Det blir minimum én port for hver kilometer. Mellom portene blir det plassert trinn slik at det er mulig å kommer over gjerdet. For mindre dyr etableres det en åpning på 20x20 cm for hver 100 meter.

Powered by Labrador CMS