Claas Trion blir å få i hele 20 forskjellige modeller.
Claas Trion blir å få i hele 20 forskjellige modeller.

Ny tresker i mellomklassen

Claas Trion erstatter Tucano og de minste Lexion-modellene.

Publisert

Claas lanserer en ny serie mellomstore skurtreskere, kalt Trion. Treskerserien skal erstatte Tucano-serien og de minste Lexion-modellene vi hadde tidligere før Lexion ble oppgradert i 2019.

Den nye serien fås enten med tradisjonelt treskeverk med fem eller seks ristere, eller som hybrid med en eller to rotorer. Alle Trion-modellene har APS-trommel foran slageren.

Den første er solgt til en kunde i Norge, men utover det vil den ikke være tilgjengelig før neste høst.

Mye å velge mellom

Claas Trion blir altså en ganske stor serie med sine 20 modeller. Nå skal det sies at mange av modellene ligner på hverandre, men noen er utstyrt med Montana terrengsystem og noen med Terra Trac, altså belter i stedet for framhjul.

I armlenet finner du det meste. Kjørespaken er standard, men kan oppgraderes til Cmotion-spaken på bildet om ønskelig. Terminalen kan vise tre forskjellige bilder samtidig.
I armlenet finner du det meste. Kjørespaken er standard, men kan oppgraderes til Cmotion-spaken på bildet om ønskelig. Terminalen kan vise tre forskjellige bilder samtidig.

Den minste modellen du får i serien er 520. Den har 1420 mm bredde på verket, fem ristere og en 600 mm slager. Foran slageren sitter en 450 mm akseleratortrommel som skal gjøre materialflyten mer effektiv. Denne trommelen kjenner vi igjen fra andre serier fra Claas. Trion 520 har en 258 hk motor fra Cummins og en korntank på 8000 liter.

Fra 520 og oppover baller det bare på seg. Det finnes tre andre modeller med navnet 500. De har alle samme treskerverket, men de tre andre har 9000 liters tank og snaut 50 hestekrefter mer. Her får du en Montana-modell og en Terra Trac-modell.

Trion 600-modellene har, som navnet tilsier, seks ristere. Her er treskeverket 1700 mm bredt, men med samme slager og trommel. 600 får du i sju forskjellige modeller, to av dem med Montana-system og to med Terra Trac-belter.

Hybrid

Hybridmodellene med rotor(er) i stedet for ristere, kommer i ni forskjellige utgaver. Alle har den samme verksbredden, slageren og trommelen som modellene med fem ristere. De seks minste, fra 710 til 730 Terra Trac, har én rotor. De tre største, Trion 750 med diverse utstyr, har to. 750 har 435 hestekrefter og opptil 12 000 liters korntank. De største modellene kan utstyres med skjærebord opp til hele 12 meter.

Alt av utstyr

Serien kan leveres med det meste av teknologi og utstyr som Claas i dag tilbyr. Av skjærebord kan du velge mellom tradisjonell innmaterskrue eller innmaterbelte. Du kan også få sammenleggbart skjærebord.

Av styresystemer kan du også velge og vrake. Du kan velge i Laser Pilot, som styrer etter venstre skårkant. Field Scanner sitter på taket, er optisk og styrer etter den skårkanten som passer. Det siste alternativet er naturlig nok autostyring.

I armlenet finner du det meste av funksjoner. Her sitter også en 12 tommers terminal hvor du kan følge med på det som skjer bak ryggen på deg. Her skal du også kunne justere sju forskjellige assistentsystemer som vi skjenner fra blant annet Lexion-treskerne. Systemene er naturlig nok ekstrautstyr.

Powered by Labrador CMS