Foto: Felleskjøpet

Sentraliserer bruktsalg på Kløfta

I første omgang blir bruktsalget til Felleskjøpet Agri i Østfold og Akershus samlet på Kløfta, men hele landet kan følge etter.

Publisert

Felleskjøpet vil fra nyttår av ha en salgssjef for brukte maskiner på Kløfta. Han vil ha ansvar for å få maskinene gjennom verksted, klargjort og markedsført.

Dette er en prøveordning som i løpet av våren vil omfatte hele Akershus og Østfold, såkalt region 1. De brukte maskinene og redskapene vil da stå på den lokale FK-avdelingen en kort stund så de skal ha sjansen til å selge den der og den vil også være innom det lokale verkstedet, før den sendes til Kløfta.

Samler alt på Kløfta?

Tor Helge Uglum er mannen som har fått ansvaret for dette prosjektet. Han forteller at neste steg igjen, en gang utpå høsten, vil være at Felleskjøpet skal bestemme seg om de skal samle hele landets bruktsalg på Kløfta, eller om det vil være noen få bruktsentere ellers i landet.

– Det er for eksempel naturlig å ha et i Trøndelag, men dette blir et regnestykke. Om alt skal samles på Kløfta vil vi benytte transportrutene som allerede går daglig rundt omkring i landet med deler og lignende og da ta brukte maskiner på retur. Regnestykket står på hvor mye transportkostnadene øker ved å ha ett senter i stedet for noen flere, sier Uglum.

Profesjonaliserer bruktsalget

Frode Dahl, direktør for maskiner i Felleskjøpet, mener dette vil gjøre at kunden skal få en bedre opplevelse hos Felleskjøpet. Ordningen skal rett og slett gjøre bruktsalget mer profesjonelt.

– Tidligere har selgerne rundt omkring måtte konsentrere seg både om brukte og nye maskiner og redskap. Nå vil det ansettes nye folk så selgerne rundt omkring kan fokusere på nye maskiner. Det vil gjøre hele prosessen langt mer profesjonell, sier Dahl.

Et landsdekkende bruktsenter er allerede på plass hos flere forhandlere av anleggsmaskiner. Ordningen vil ikke omfatte Felleskjøpet Rogaland og Agder.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS