Reidar Gjelsås har startet maskinforretningen Gjema AS og blir Kubota-forhandler
Reidar Gjelsås har startet maskinforretningen Gjema AS og blir Kubota-forhandler

Ny maskinforretning starter opp i Vestfold

Gjema AS, som nylig har startet opp i Stokke i Vestfold, blir forhandler av Kubota.

Publisert

Reidar Gjelsås er for mange bønder i lokalmiljøet godt kjent fra Gjelsås Maskinstasjon, som han har drevet i 15 år. Han er tredje generasjon leiekjører fra garden utenfor Tønsberg, men nå har han satt en gammel drøm ut i live med oppstarten av Gjema AS.

– Jeg har nå startet maskinforretning, det er der hovedinteressen min ligger og der jeg har utdannelsen min. Nå var det på tide å ta steget ut og iverksette det jeg har drømt om i mange år, sier han til Bedre Gardsdrift.

Manglet Kubota-tilbud

Selv om Reidar ikke selv har kjørt Kubota i maskinstasjonen, var det den oransje han valgte seg ut da han skulle se etter traktormerke. At Nelleman ikke hadde forhandler i Vestfold var en av årsakene.

– Landbruket i Vestfold er svært profesjonelt, og vi vet derfor det er kjærkomment med et Kubota-tilbud i fylket og kommunen. I tillegg er driftssikkerhet viktig, og da var den japanske kvaliteten attraktiv, sier Reidar.

Tok kontakt med Nellemann

Han tok selv kontakt med Nelleman, som stilte seg positive til nykommeren.

– At Gjema AS nå er en del av Kubota familien passer perfekt inn i vår plan om å bli en betydelig aktør i Norge på traktorer, park- og anleggsmaskiner. Her får vi en partner på laget med omfattende erfaring fra gardsdrift, og som samtidig har en genuin interesse for tekniske løsninger, maskiner og utstyr. Hvilket er viktig for å snakke med kundene på deres premisser, sier Kjetil Nilsson som er daglig leder i Nellemann Machinery AS.

Blir forhandler for Hektner maskin

I tillegg til Kubota har Gjema AS blitt forhandler av redskaper fra Hektner maskin. Det er snakk om utstyr fra SlurryKat, tørrgjødselvogner fra Bunning og hengere fra Bala Agri.

– Det bygger egentlig på et samarbeid vi har hatt i mange år. Jeg var en av de første som kjørte Bunning i Vestfold, og jeg har veiledet mange her for dem, sier han.

Gjema blir også servicepunkt for Hektner Maskin i Vestfold.

Driver fra garden

Maskinforretningen starter han opp fra garden, i alle fall i første omgang.

– Her har vi et skikkelig verkstedslokale med nødvendig utstyr fra tiden med maskinstasjon. Gjema vil satse hardt framover, og da er det godt å i utgangspunktet kunne starte fra garden, så får vi se hva framtida bringer, sier han.

Selv om Gjelsås nå starter maskinforretning, tenker han ikke å legge ned drifta i maskinstasjonen. Den vil bestå og operere frittstående fra maskinforretningen.

Powered by Labrador CMS