Sviktende salg av MF-er de siste årene er årsaken til at Multimaskin AS nå forsvinner ut av Eikmaskin.

Multimaskin ut av Eikmaskin

Multimaskin AS har vært med i Eik-systemet fra starten av, men i mars er det slutt. Eikmaskin har sagt opp avtalen.

Publisert

Daglig leder i Multimaskin, Ole Kristian Svads, sier at det ikke ligger noe dramatikk bak avgjørelsen.

– Det blir vemodig etter så mange år. Vi har vært med siden Eik ble etablert, men tidene endrer seg. Dette er en avgjørelse som er nå tatt og som vi må leve med, sier han.

Svikt i traktorsalget

Multimaskin, som også går under navnet Eiksenteret Oslo, selger blant annet gressklippere fra Kubota, redskapsbærere fra Wille, og kantklippere fra Bomford. Salget av Massey Ferguson har de i imidlertid ikke fått dreis på.

– Det er ikke noe marked igjen for oss. Vi skal nå fokusere på de produktene vi selv importere, sier Svads.

Går elektrisk

De har hatt større suksess med elektriske kjøretøy til kommunalmarkedet, blant annet med den elektriske lastebilen Goupil, som de tok inn i sortimentet for halvannet år siden (omtalt i BG nr. 10/2017).

– Det blir mer og mer krav om fossilfritt når kommunene sender ut anbud. Vi synes det er en interessant utvikling, sier Svads.

Manglende salg

Trond Kjempekjenn, adm.dir i Eikmaskin, kaller oppsigelsen et enkelttilfelle og bekrefter overfor Bedre Gardsdrift at de har sagt opp avtalen som følge av sviktende salg.

– Multimaskin har jo, som navnet tilsier, en del produkter i porteføljen, også fra andre leverandører. Når vi nå har valgt å si opp avtalen, skyldes det primært manglende salg av våre produkter, sier Kjempekjenn.

Kløfta overtar

Multimaskin er tilknyttet Eik fram til oppsigelsestiden utløper 28. februar. Etter det er det Eiksenteret Kløfta som vil overta salget av Eik-produkter i Oslo-området.

De er allerede godt i gang med den jobben. Like før Agroteknikk kunne vi melde at de hadde inngått storavtale med Vaktmesterkompaniet om salg av Massey Ferguson-traktorer.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS