Farmtrac 25G er en elektrisk kompakttraktor som nå blir tilgjengelig i Norge.
Elmaas vil inn på kompakttraktormarkedet med indiske Farmtrac. Foto: Elmaas

Elektrisk, indisk og kompakt

Etter et års forhandlinger er det nå klart at Elmaas skal importere kompakttraktorer fra indiske Farmtrac, inkluderte den elektriske versjonen FT25G.

Publisert

Selv om Farmtrac har traktorer opp til 113 hk, skal Elmaas konsentrere seg om kompakttraktorene.

– Vårt fokus blir kun traktorer opp til 50 hk i det kompakte segmentet. De første dieseltraktorer på 26 og 30 hk (begge med Mitsubishi-motor) er på plass i Lier, skriver daglig leder i Elmaas, Morten Iversen, i en pressemelding.

Elektrisk kompakttraktor

Farmtrac 25G er 100 prosent elektrisk, drevet av 72 volt 300 Ah lithiumionbatteri. Traktoren yter 19 kW/23 hk og har en toppfart på 17 km/t. Den skal kunne løfte 750 kg i trepunkten, og kraftutakshastigheten er 540.

Iversen tror traktoren blir aktuell blant annet for hageanleggsgartnere, planteskoler og fruktdyrere og ikke minst alle som har behov for å arbeide innendørs. Ønske om elektrisk drift av maskiner og kjøretøy blir stadig vanligere i anbud, og dermed kan elektriske Farmtrac få en fordel i kampen om de offentlige kronene.

Vurderer hybridtraktor

Den elektriske traktore kommer i tillegg til de dieseldrevne traktorene, og Iversen er ikke fremmed for at de også kan ta inn andre typer.

– På Agritecnica 2019 ble det vist en prototype av en diesel/hybrid traktor som også blir en spennende traktor for det norske marked, skriver han.

Elmaas skal være salgsklar med Farmtrac nå fra januar av.

Powered by Labrador CMS