Trond Widar Løyning blir ny Claas-forhandler i Agder. Foto: NAM

Endelig ny Agder-forhandler for Claas

Claas har endelig fått på plass ny Agder-forhandler. Traktor og Maskin overtar for OK maskin.

Publisert

OK maskin har vært forhandler av Claas på Sørlandet siden 2013, men på senvinteren ble det klart at dette agenturet var avsluttet. Hvem som skulle overta var derimot uvisst.

Traktor og Maskin blir forhandler

Bedre Gardsdrift har vært i kontakt med Norwegian Agro (NAM) flere ganger den siste måneden for å få en uttalelse, uten å lykkes. Først nå er NAM klare til å fortelle hva som skjer med forhandlernettet i sør.

Det skjer etter at Trond Widar Løyning nylig tegnet en forhandleravtale med NAM. Han vil med det ta over salgs- og serviceansavaret for Claas og resten av merkene fra Norwegian Agro i hele Agder.

Nye lokaler

Løyning er i disse dager i forhandlinger om tomt for å etablere seg sammen med servicepartner DB Service. Her er ambisjonen å få opp fasiliteter med utstillingsområde inne og ute, verksted, og delelager, heter det i pressemeldingen. Bedre Gardsdrift skrev i en tidligere versjon at det innebar at kundene må smøre seg med tålmodighet, men Løyning presiserer at servicebil allerede nå er på plass og klar til å rykke ut ved behov og at salgsapparetet er klart.

– Vi satser alt på å få våre nye samarbeidspartnere opp og gå så fort som mulig. I oppstartsprosessen er det viktig å få koblet de opp mot alle Claassystemer, slik at de kan få deleleveranser direkte fra Tyskland til Agder over natt, om nødvendig, sier ettermarkedssjef i NAM, Jan-Roar Nordal.

Tok kontakt selv

Løyning startet Løyning Maskin 2010, da som en entreprenørbedrift sammen med broren. Det har siden utviklet seg til Traktor og Maskin, og de siste tre årene har de fokusert utelukkende på salg.

Avtalen mellom NAM og Traktor og Maskin kom i stand etter at Løyning selv tok kontakt med NAM.

– Jeg visste ikke hvor stort Claas er før jeg var i møte med Norwegian Agro, innrømmer han i dag.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS