Et BorgenBygg-fjøs.

BRI Landbruksbygg overtar BorgenBygg

Nå er det klart hvordan BRI skal få Landbruksbygg på bena.

I kjent stil har BRI kjøpt opp et godt etablert firma for å bygge videre på det. Tidligere oppkjøp inkluderer Reime, Globus og Underhaug. BRI Landbruksbygg har nå inngått avtale om å overta aksjene i BorgenBygg AS. Det melder selskapet i en pressemelding.

Meldingen kommer bare en drøy måned etter at BR Industrier meldte at de starter som leverandør av landbruksbygg med det nystartede selskapet BRI Landbruksbygg.

Østfoldfirma

BorgenBygg ble etablert som et familieeid selskap for rundt 20 år siden i Skiptvet i Østfold. De har rundt 500 prosjekter bak seg med stort og smått. Firmet har jobbet både med betongelementer, sandwichpaneler, tre og massiv tre i sine prosjekter, men med hovedvekt på betongelementer.

– BorgenBygg har opparbeidet en solid kompetanse som sammen med satsingsvilje og erfaring hos BRI Landbruksbygg vil gjøre oss sterk aktør i det norske markedet, sier Vegard Schanche, daglig leder i BRI Landbruksbygg.

Beholder nøkkelpersoner

Jens Helge Borgen og Vegard Schanche.

Selv om BRI nå tar over firmaet, blir personen bak BorgenBygg med videre. Det gjelder både Jens Helge Borgen, som til nå har vært eier og daglig leder, og Roy Heier og Rune Nygård.

– Vi ser store muligheter i denne konstellasjonen. BRI Landbruksbygg vil ha medarbeidere med lang og bred erfaring med leveranser av komplekse landbruksprosjekter, sier Jens Helge Borgen.

BRI Landbruksbygg har som mål å nå en omsetning på 300 millioner i 2025.

Les mer

Vil du lese mer om BorgenBygg? Vi hadde en større reportasje om firmaet i Bedre Gardsdrift nr. 8, 2010. Abonnenter kan lese reportasjen i arkivet vårt, som ligger tilgjengelig på nett.

Powered by Labrador CMS