Deutz Fahr-traktor sprer gjødsel på åker
Bogballe og Deutz-Fahr blir nå å finne hos samme forhandlere.

HCP Norge tar inn Bogballe

Redskapskabalen ruller videre. Nå er det klart hvem som skal ta Bogballe videre i Norge.

Publisert

I slutten av februar ble det klart at Norwegian Agro Machinery skulle føre kunstgjødselspredere fra Rauch. Fra før hadde de spredere fra Bogballe, noe som betydde at de blå, danske sprederne måtte finne seg ny importør i Norge. Nå er det klart at dette blir HCP Norge.

Kabalen ruller

Redskapsbytter hos importører og forhandlere har alltid store ringvirkninger. Denne gangen startet det med A-K maskiners konkurs i fjor sommer. De hadde ført Amazone som blant annet er kjent for sine spredere. Amazone endte så opp hos Eikmaskin som fra før hadde Rauch. Som nevnt innledningsvis måtte Rauch finne seg ny importør, og endte opp med Norwegian Agro. Nå er siste kapittel skrevet for gjødselsprederne, i hvert fall for denne gang, da HCP ikke førte kunstgjødselspredere fra før.

Har ønsket seg Bogballe i mange år

Direktør i HCP Norge, Lars Wear, har hatt ansvaret for Bogballe i Norge tidligere. Det hadde han i ti år da han var markedssjef i Lantmännen. Han innrømmer at han har ønsket seg et samarbeid med Bogballe i mange år, også som HCP-mann.

- Men vi gjorde aldri noe ut av det fordi vi trodde de satt såpass godt hos Norwegian Agro. Når Rauch kom på markedet kontaktet vi dem, men det ble aldri noen forhandlinger, sier Lars.

Det kom derfor som en gledelig nyhet da Norwegian Agro tok inn Rauch. Lars ringte rett til sin gamle samarbeidspartner i Danmark.

- Vi er strålende fornøyde med å få de med på laget. Det kom veldig fort på oss dette, så det blir nok en glidende overgang. Den første store leveringa kommer i forkant av Agrisjå i august, sier Lars.

Han mener det er viktig for HCP å få på plass en solid kunstgjødselsprederprodusent og drar fram de stadig strengere kantsonekravene og den dyre gjødsla.

Powered by Labrador CMS