Flyttbar melkerobot åpner for bedre beitebruk.
Roboten parkeres enkelt der den skal stå i fjøset.
Det er til og med gjort plass til en liten kontorkrok.
Lely melkerobot i container.
Containeren er spesiallaget for Lely melkeroboter.
Melkerobot på vei fra gard til seter i Sveits.

Første flyttbare Lely-robot går til Tinn

Fjøssystemer har solgt den første mobile Lely-roboten i Norge, og flere prosjekter er på gang. Se bilder fra roboten i billedgalleriet.

Publisert

Det er Gjermund Bakke i Tinn som har kjøpt den første seterroboten. Det forteller Lely-koordinator i Fjøssystemer, Kristian Hauge, til Bedre Gardsdrift.

Seterroboten består av en ordinær Lely-robot som er plassert i en spesialtilpasset container på hjul som kan fraktes med traktoren. I tillegg til roboten er det gjort plass til et lite teknisk rom til kompressor samt et lite kontor.

Påbygg med mobil robot

Bakke skal bruke roboten både i fjøs og på setra. I følge Hauge skal roboten stå i et nytt påbygg som kommer til et eksisterende fjøs. Byggestart vil sannsynligvis være til sommeren, og med oppstart til høsten en gang.

– Roboten blir nok ikke brukt på setra i år, tror Hauge

Enkel tilkobling

Roboten har hev/senk-understell. Når bonden skal parkere roboten i fjøset, er det bare å senke ned containeren der den skal stå og koble den til.

– Da vi var og så på en tilsvarende robot i Sveits, brukte de tre timer fra de koblet den fra på garden til de hadde koblet den til på setra, så det er en rimelig enkel prosess, sier Hauge.

Den flyttbare innretningen er produsert i Luxemburg og koster 290 000 kroner pluss moms. I tillegg kommer selvsagt selve roboten.

Fjøssystemer jobber nå med et par tilsvarende prosjekter og ikke uventet har flere gardbrukere har vist interesse for den mobile melkeroboten.

Powered by Labrador CMS