Bedre Gardsdrift 10/2018 er ute nå

De gikk fra 1566 til 20 solgte traktorer årlig, de har hatt egen avis, vært med på telefonavlytting og ville messetilstander. I Bedre Gardsdrift gir vi deg historien om Zetor. Du finner også Traktoroversikten 2019, en grundig test av Valtra T254 Versu, og mye mer.

Publisert

I Bedre Gardsdrift 10/2018 kan du lese følgende:

Leder

Se opp for store tall og høyt marktrykk
«Nato-øvelsen Trident Juncture i høst er den største militærøvelsen på norsk jord siden 1980-tallet. Øvelsen er ikke bare en viktig maktdemonstrasjon, men også en miljøbombe av dimensjoner.»
Les lederartikkelen her!

Småmiks

Flere sider med bransje- og produktnyheter

Småsmart

Sentralsmøring på all redskap
Da Bjarne Kalberg kjøpte ny Valtra, krevde han å få montert sentralsmøring på frontlasteren. I tillegg la han opp et uttak for smøring bak ved trepunkten.

Flere småsmarte løsninger

Test: Valtra T254 Versu

Finsk fintrimming
Designet er nytt og spennende, men Valtras T-serie har mye annet å by på også, blant annet det nye SmartTouch-armlenet som finnene lanserte i fjor (BG nr. 5/2017).

Lover og regler

Kjører du lovlig med minilasteren?
Har du en minilaster med effekt over 15kW/20,4 hk, er det krav om årlig sertifisering og maskinførerbevis.

Traktor

Har solen gått ned over Zetor?
De gikk fra 1566 til 20 solgte traktorer årlig, de har hatt egen avis, vært med på telefonavlytting og ville messetilstander. Vi gir deg historien om Zetor.

Skog

En hund etter biller
Den tørre og varme sommeren var perfekt for granbarkbillene, men i Sverige har skadedyrene fått kamp fra uventet hold. Her snuser hunder seg fram til skadedyra.

Gardsdrift

Grasarbeid på alpevis
SVEITS: Små maskiner med lavt tyngdepunkt er nøkkelen for å få høstet vinterfôret i Alpene.

Vedlikehold

Kan kraftoverføringsakslingen reddes?
Her får du noen tips til hvordan du skal gå fram hvis du har en aksling som trenger litt stell.

Bransjefolk

Med loddebolten som pensel
ROGALAND/TIME: Kristian Vinningland og Agri Produkter er kjent for sine finurlige duppeditter. Nå kan produktene ende opp på Island.

Traktoroversikten 2019

Mykje nytt i dei lågare vektklassane
New Holland, Case IH, Fendt, Massey Ferguson og Kubota stiller med nye modellar, medan utvalet i kompakt- og spesialtraktorar blir stadig større.

Forskning

Insekter sprer bløtråte
En doktorgradsoppgave om bløtråtebakteriene i Norge har vist at fluer kan være smittebærere av bløtråte. Under arbeidet med studien ble det også oppdaget en ny, aggressiv bløtråtebakterie.

Bondejuss

Milliontrekk etter terrenginngrep
En grønnsaksbonde på Jæren får et trekk på 1 226 000 kroner for å ha foretatt inngrep i kulturlandskapet på eiendommen. Hele areal- og kulturlandskapstilskuddet blir trukket tilbake.

Messe

Fôr og velferd på Eurotier
TYSKLAND: I forrige utgave ga vi deg nyhetskåringen fra Eurotier. Her har vi samlet noen smakebiter vi fant mens vi gikk rundt i messehallene.

Stort og smått fra Eima
ITALIA: I kjent italiensk stil er det noe stort, men mest smått og smidig på Eima. Av de litt større nyhetene kunne New Holland skilte med flere.

Veteranen

Fordson Power Major
På Vinjeøra i Møre og Romsdal finner vi i dag en Power Major det ikke finnes maken til i verden. Jomar Fjelnset har bygd på alt av utstyr selv.

Innhold 2018
Oversikt over innholdet i alle årets utgaver av Bedre Gardsdrift.

#bedregardsdrift
Bilder fra leserne våre

Bedre gardsdrift kommer ut ti ganger i året, og er Norges eneste frittstående landbruksfagblad. Vi fokuserer på teknikk, økonomi og vedlikehold, og har reportasjer fra hele landet. Årlig har vi minst 30 sider traktortester og 25 sider gardsanalyser.

Vil du bli bedre kjent med bladet?

Last ned bladet elektronisk

Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Bedre Gardsdrift kommer ut ti ganger i året, og er Norges eneste frittstående landbruksfagblad. Vi fokuserer på teknikk, økonomi og vedlikehold, og har reportasjer fra hele landet. Årlig har vi minst 30 sider traktortester og 25 sider gardsanalyser.

Vil du bli bedre kjent med bladet?

Last ned bladet elektronisk

Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS