Fôringstid på Berg med høyklokka på plass. Foto: Privat
Fôringstid på Berg med høyklokka på plass. Foto: Privat

Byttet ut fôrhekk med høyklokke

I det nyeste nummeret av Bedre Gardsdrift kan du lese om Mats Hegg Jacobsen på Berg utenfor Tromsø som var lei av at de utegående villsauene bokstavelig talt sto i matfatet.

Publisert

Mats bestemte seg for å bytte ut fôrhekken med høyklokke.

– Jeg har lenge grublet på hvordan jeg skulle få til en bedre løsning for mating av sauene. Den fôrhekken som jeg brukte før, hoppet sauene inn i. De dro ut mye mat, og jeg var generelt misfornøyd, forteller han.

Fikk ideen fra Facebook

Ideen til høyklokka fikk Mats etter at han så et bilde i Facebooksgruppa Villsauens venner hvor noen viste fram en tilsvarende innretning. Han begynte umiddelbart å søke rundt, og fant ei tilsvarende klokke hos P.Lindberg AS.

Høyklokka er laget i polyethylen og har en stålkrok i toppen som den løftes etter ved flytting. Høyklokka er ikke tyngre enn at Mats klarer å løfte den for hånd, men av praktiske hensyn bruker han traktor med rundballespyd som han trer inn i løftekroken når den skal flyttes.

Tolv eteåpninger i høyklokken

Høyklokka har en diameter på 180 centimeter, og Mats setter klokka fritt utenpå rundballen. Det er tolv eteplasser med 17 centimeters bredde i åpningen i høyklokka.

Dette er et utdrag. Hele artikkelen kan du laste ned her.

Dette er et utdrag av artikkelen fra bladet. Du kan lese alt om Mats sine erfaringer med høyklokka i BG 02/17, som du kan laste ned her.

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS