Svein R. Wold-Hansen i Lena Maskin.
Svein R. Wold-Hansen i Lena Maskin.

Risknusersalget i taket

Reglone skal bort. Det sender salget av risknusere i taket.

Publisert

Nedsviingspreparatet, Reglone/Retro, skal bort. De siste dråpene skal sprøytes ut i norske potetåkrer nå i høst. Hva som skjer neste år er uvisst, men en kombinasjon av mekanisk og kjemisk behandling er mest sannsynlig. Det vil si, først må det godkjennes et nytt middel, kalt Spotlight.

Spotlight har dårlig effekt på ris, så det bør kjøres en risknuser først. På grunn av dette har salget av risknusere skutt i været etter å ha vært labert i mange år.

Svein R. Wold-Hansen er produktansvarlig for potetutstyr i Lena Maskin som fører AVR. I skrivende stund har han 15 tilbud ute på risknusere, og har allerede solgt tre. Det går mest i fireraders knusere, men også noen få toradere.

- Nå har jeg drevet med potetutstyr siden 2005 og solgte to-tre knusere de første årene. Siden har det vært null og niks, men nå har det jo tatt av helt. Det er bra for oss som forhandler, men at Reglone blir borte skaper nok en del problemer for dyrkerne, sier Svein.

Ole Jørgen Baarlid, produktsjef for høstemaskiner i Eikmaskin, har også merket en oppgang. Han understreker viktigheten av å være tidlig ute, da nærmest alle skal ha tak på en risknuser neste høst.

- Vi har solgt det vi har fått tak i fra Grimme. Salget har økt veldig, og vil nok øke enda mer frem mot neste sesong. I tillegg har vi mange tilbud ute nå om dagen, sier Ole Jørgen.

I tillegg til Grimme og AVR, finnes det også risknusere av merket Baselier i Norge. Det forhandles blant annet av Glåmdal Maskin.

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS