Claas Lexion 760_vario 1050
Claas Lexion 760_vario 1050

Claas fornyer de største

Lexion 700 har fått nytt 4D renseverk, sikrere innmating og ny halmkutter. I tillegg får belteutgavene av 770 og 780 korntank på 13 500 liter.

Publisert

Claas har lenge hatt et rensesystem de kaller 3D-rensing, som gir soldkassen en sideveis bevegelse i sidehelling, for best mulig fordeling av korn-massen over soldarealet. 3D-rensingen består også av totalt fire konkave segmenter med klaffer under, og i fremkant på de to rotorene. Klaffene er faste, men skråstilte ut fra senter. Nylig lanserte de en oppgradering, som kalles 4D-rensing. Den har de samme finessene som 3D, men i tillegg ett ekstra segment med klaffer på hver rotor. I tillegg er klaffene justerbare. Klaffene på segmentene er todelte i bredderetningen. Når skurtreskeren kjøres ut i sidehelling, stenges den nederste halvdelen av klaffene i bredderetningen. Når terrenget flater ut, åpnes klaffene igjen.

Lexion 700 utstyres også med overvåkings-systemet Automatic crop flow control, som skal beskytte treskeverket mot plutselige belastningstopper med påfølgende blokkeringer ved tresking under vanskelige forhold. I tillegg kan modellserien skilte med fem centimeter større diameter på knivtrommelen i halmkutteren og kjølesystemet Dynamic Cooling, der kjøleviften er plassert horisontalt over motorrommet, og renser samtidig som den kjøler. Bortsett fra Perkins-motor i Lexion 760, stiller de andre modellene med motor fra Mercedes-Benz.

Claas har også nedskalert skjærebordene som tidligere var forbeholdt Lexion. Nå tilbys Vario og Cerio i bredder ned til 5,6 meter, tilpasset Tucano og Avero. Som standard leveres skurtreskerne fra Claas med skjærebordet Cerio, som har mekanisk justering av skjærebordlengden, fra -10 cm til +10 cm. Ramme, innmaterskrue, drivlinje og kamhaspel er identisk med Vario. De nye Cerio-modellene tilbys i bredder på 6,8, 6,2 og 5,6 meter. Vario har trinnløs justering av skjærebordlengden fra -10 cm til +60 cm og leveres i breddene 6,8, 6,2, 5,6 og 5,0 meter.

Powered by Labrador CMS