Nødetatene måtte rykke ut til ATV-ulykker flere steder i landet denne helgen.
Nødetatene måtte rykke ut til ATV-ulykker flere steder i landet denne helgen.

Ulykkeshelg med ATV

Politiet melder om flere ulykker med ATV denne helgen, den ene med tragisk utfall.

Publisert

Den alvorligste ulykken ble meldt inn i går kveld. En mann i 70-åra omkom etter en ulykke med ATV i skogen i Iveland.

Politiet har utført teknisk og taktisk etterforskning på stedet, men årsaken til ulykken er ikke kjent. Det er Politiet i Agder som melder om dette på Twitter.

Samme dag meldte Politiet i Innlandet om at en ATV hadde kjørt av vegen. Føreren ble tatt med til sykehus. Politiet skal foreta undersøkelser for å klarlegge hva som har skjedd forut for ulykken.

Mistanke om ruskjøring

Dessverre er det også meldt om minst to tilfeller av mulig kjøring av ATV i ruspåvirket tilstand. Begge tilfellene skjedde lørdag.

Den første fant sted natt til lørdag da en ATV kjørte ut ved Hoff kirke i Øste Toten. Det var ikke meldt om alvorlig personskade, men det var altså mistanke om kjøring i beruset tilstand, i følge Politiet i Innlandet.

Den andre skjedde lørdag kveld i Øvre Eiker og involverte en ATV med passasjer. Passasjeren skal ha hatt smerter i rygg og mage etter ulykken og ble kjørt til sykehuset, mens fører ble tatt med til Drammen politistasjon for prøvetaking.

– Fører anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort, brudd på vegtrafikkloven §3 og mistanke om kjøring i påvirket tilstand, skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

Traktor med presse veltet

I tillegg til ulykkene med ATV-er, har det også vært en traktorulykke denne helgen. Det er Politiet i Trøndelag som melder om dette.

Det kom først melding om at en traktor hadde kjørt av vegen i Sparbu. Senere ble det presisert til at det gjaldt en traktor med rundballepresse som hadde veltet. Føreren skal ha klart å komme seg ut, men ble senere fraktet til sykehus i ambulanse.

Powered by Labrador CMS