Importsjef Sven-Åge Myrvang sammen med Hans Kristian Høstad, produktspesialist på Pöttinger. Foto: S. Bigseth
Importsjef Sven-Åge Myrvang sammen med Hans Kristian Høstad, produktspesialist på Pöttinger. Foto: S. Bigseth

Akershus Traktor utvider forhandlernettet

Akershus Traktor har mål om tette de hvite flekkene på kartet. Nå både utvider de forhandlernettet og etablerer seg i Rogaland.

Publisert

Akershus Traktor har fram til nå hatt avdelinger 10 avdelinger, på Jessheim, Hamar, Hønefoss, Mjøndalen, Vinstra, Verdal, Fosen, Stjørdal, Klett og Troms, i tillegg til to etablerte utsalgssteder på Dokka og i Vestfold.

Nå knytter de til seg ytterligere fem forhandlere.

– Vi har fått med oss en del selvstendige Valtra-forhandlere som ikke er en del av Eik-systemet, forteller importsjef Sven-Åge Myrvang.

Tettere samarbeid

Dette skal gjelde Rønning Maskinssalg i Neslandsvatn, Telemark; Gule’s mek og landbruksverksted i Øystese, Hordaland; Maskinsenteret AS i Sogndal og Førde, Sogn og Fjordane; Nemo Brønnboring og maskin AS i Tynset, Hedmark; samt Trama Harstad AS i Harstad, Troms.

– Trama Harstad skal fortsette å være et selvstendig, privateid selskap, men vi skal ha et tettere samarbeid med Akershus Traktor framover. Det er naturlig at vi gjør det ettersom vi er Valtra-forhandler og følger samme linje, sier daglig leder i Trama Harstad, Kenneth Granås Johansen.

Ny avdeling på Jæren

I tillegg til de etablerte forhandlerne, starter Akershus Traktor opp egen avdeling i Rogaland. Avdelingen er under etablering og får navnet Akershus Traktor, avdeling Randaberg.

– Her starter vi opp helt nytt, sammen med to unge bønder, og dette blir et rent salgspunkt på redskap, sier Myrvang.

Han utelukker heller ikke at Akershus Traktor vil bli å finne flere steder i framtiden.

– Vi ser etter flere muligheter slik at vi kan betjene hele Norge på en forsvarlig måte. Vi skulle for eksempel gjerne hatt noe i Møre og Romsdal, ikke minst med tanke på Pöttinger, sier Myrvang.

Endrer navn

Samtidig som Akershus Traktor utvider, endrer BR Agri Maskin navn til Akershus Traktor AS, importavdelingen. Navneendringer er ifølge Myrvang en ren formalitet som skal gjøre det tydeligere for kontakter i utlandet at dette er en del av Akershus Traktor.

Akerhus Traktor importerer i dag Pöttinger jord- og grasutstyr, Øvrum plog og Kongskilde jordarbeiding, Westbjørn vinterutstyr, Holms veivedlikehold og skogsvogner fra FTG gjennom Akershus Traktor, importavdeling.

I tillegg forhandler de redskaper fra Eik og andre importører. Dette gjelder Hardi, Weckman, Rekord og Joskin, Hakki Pilke, Ålø, Trimble og Lilleseth Kjetting.

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS