Videosnutt fra snødemoen.

Vi ble med på snødemo med Akershus Traktor 

Akershus Traktor arrangerte demonstrasjon av snøutstyr på Jessheim i dag. Bedre Gardsdrift tok turen.

Publisert

Vanligvis er det en litt annen type plog som pleier å bli demonstrert på dyrkamark, men for å ha nok plass til å vise fram alt utstyret, arrangerte Akershus Traktor snødemoen på et jorde like utenfor Jessheim.

Utstyr for snørydding

Her sto nypolerte traktorer fra Valtra klare med diverse snøutstyr for den som ville prøve, enten det var store - eller litt mindre - brøyteploger, snøfresere og strøkasser fra Globus og mer til. Den registrerbare strøvognen fra Gigant var også utstilt, men gikk ikke i demo.

Blant de som fikk prøve seg bak rattet, var det også flere av den yngre garde. I tillegg til kunder, hadde nemlig en nærliggende skole sett sitt snitt til å gi elevene en dag i felten.

Rydder snø med ATV og snøfreser

Demonstrasjon av snørydding med Can-Am Outlander ATV med Rammy snøfreser.
Akershus Traktor hadde også tatt med seg en Can-Am Outlander ATV med Rammy snøfreser til demoen.

Og for den som måtte synes at traktorene ble i største laget, kunne Akershus Traktor også friste med en ATV utstyrt med snøutstyr. Her var det ATV med snøfreser og ATV med skjær.

Her kan du se video av ATV med snøfreser.

Den finske snøfreseren fra Rammy har en arbeidsbredde på 120 cm og så ut til å takle den tunge snøen på demofeltet greit. Ifølge representanten fra Akershus Traktor har de solgt fire-fem stykker av denne typen både i år og i fjor, og akkurat denne modellen var kundelånt fra Gardermoen-området.

Powered by Labrador CMS