Akershus Traktor, her representert ved Ole Hveem, har kjøpt bygget hvor A-K Westreng avdeling Rakkestad holdt til av Sigbjørn Westreng.

Akershus Traktor åpner den nye Rakkestad-avdelingen neste uke

Akershus Traktor har kjøpt bygget av Sigbjørn Westreng.

Akershus Traktor kjøpte i fjor sommer avdelingen til A-K Westreng. Den gang var det fortsatt usikkert hva som ville skje med A-K Westrengs avdeling i Rakkestad.

- I Østfold har vi ikke traktor, der selger Eiksenteret alle tre merkene selv. Det betyr at vi bare har redskaper, så det gjør at vi tenker oss mer om. Vi diskuterer det videre, men har ikke landet på noe, sa Ole Hveem til Bedre Gardsdrift den gangen.

Traktorsenteret tok over

I BG nr. 9/2022 kunne vi så fortelle at Per Svendsen og Traktorsenteret AS hadde overtatt lokalene til A-K maskiner i Rakkestad og blitt nytt servicesenter for CNHi i Østfold.

Nå har imidlertid Akerhus Traktor kjøpt lokalene.

– Ved å kjøpe Westrengbygget og starte virksomhet i Rakkestad, ønsker vi å bygge opp et kraftsentrum for redskapssalg og service i dette viktige landbruksområdet. Vi kunne ikke funnet et bedre lokale og plassering for dette og gleder oss virkelig til å komme i gang, sier Hveem i dagens pressemelding.

Skal samarbeide

Traktorsenteret AS blir likevel ikke helt borte.

– Det blir en myk start som innebærer at vi flytter virksomheten vi har etablert i Sarpsborg hit til Rakkestad. I tillegg har vi inngått avtale med servicebedriften Traktorsenteret AS, som fra før driver sin virksomhet i deler av i bygget, om at de skal leies inn for å gjennomføre servicearbeid for avdelingen i tillegg til sine eksisterende kunder, sier Hveem.

Per Svendsen uttrykker også at han skal være fornøyd med den nye ordningen.

- Samarbeidet med Akershus traktor vil gi oss et ekstra ben å stå på og betyr mye for oss framover, sier han.

Den nye avdelingen i Akershus Traktor åpner dørene neste uke.

De tidligere A-K-lokalene har vist seg å være ettertraktet. På Fannrem er det Felleskjøpet som har sikret seg bygget der A-K maskiner tidligere holdt til.

Powered by Labrador CMS