Trond Kjempekjenn, styreleder i TLIF, og Anita Hall, prosjektleder for Agroteknikk 2018.
Trond Kjempekjenn, styreleder i TLIF, og Anita Hall, prosjektleder for Agroteknikk 2018.

Dette kan du glede deg til på Agroteknikk

Planene for Agroteknikk begynner å ta form, og det er mye å glede seg til.

Publisert

Agroteknikk går over fire dager, fra torsdag. 8. november til søndag 11. november. Se hva du kan glede deg til disse fire dagene, i tillegg til alle maskinene som er vil være utstilt.

Ungdommenes dag

I stedet for å lage et ungdomstorg slik det ble gjort i 2015, har komiteen i år valgt å sette av en egen dag til ungdommene. Dermed starter messa torsdag med storinnrykk av det som kan bli framtida for landbruket.

Denne dagen blir elever fra relevante skoler invitert til messa, og aktuelle skoler og organisasjoner får mulighet til å vise seg fram. Det blir informasjon og underholdning fra scenen, og ungdommene får en matbit før de besøker standene på messa.

Kvinner og politikk

Fredag er temaet Kvinner i landbruket. Det er deltakere i den aktive Facebook-gruppa Nettverk for kvinnelige bønder, med over 6500 medlemmer, som har tatt initiativ til å treffes og snakke om vilkårene for kvinner i landbruket i dag. Dette skjer fra AgroScene.

Fredag er det også dag for den tradisjonelle politiske landbruksdebatten. Hvem som skal delta er ikke helt klart ennå, men som vanlig kan vi nok vente oss landbrukspolitiske talspersoner fra ulike parti.

Mote og grovfôr

Lørdag blir det både mote og grovfôr på AgroScene. Grovfôr er satt opp som tema, så her blir det nok foredrag og informasjon om temaet.

AgroFashion er rett og slett et moteshow som viser fram noen av kolleksjonene som er laget for de som jobber i landbruket. Og klærne, de vises selvsagt fram av landbrukets egne klesmodeller.

Livdyrauksjon

De ti raselagene på storfe skal være representert på årets Agroteknikk, og søndag blir det livdyrauksjon. Det skal være første gang dette blir gjort på Agroteknikk.

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS