Tidligere danske statsminister Lars Løkke Rasmussen åpner forrige Agromek. Nå legges utstillinga til januar. Foto: Agromek
Tidligere danske statsminister Lars Løkke Rasmussen åpner forrige Agromek. Nå legges utstillinga til januar. Foto: Agromek

Agromek flyttes til januar 2021

Skandinavias største landbruksmesse flyttes fra seinhøstes 2020 til uke tre i 2021.

Publisert

Neste Agromek arrangeres 19.-22. januar 2021 istedenfor sist i november 2020. Stedet er det samme; MCH Messecenter i Herning.

Agromek har helt siden starten i 1974 og fram til 2008 vært arrangert sist i januar. Flyttinga betyr at ringen er sluttet. Tilbake til start!

Messetrengsel

Grunnen til at Agromek har forandret tidspunkt for messa, skal være at franske Sima og tyske Eurotier i 2020 har flytta utstillingene sine til henholdsvis uke 46 og 47. Skulle Agromek vært arrangert uka etter, ville det skapt praktiske problemer for utstillere som ønsket å delta på messa.

Ledelsen for Agromek fryktet også at et så tett messeprogram ville skremme vekk mange av de interessante, utenlandske gjestene.

– Oktober og november er i like år smekkfulle med messer, hvor Agromek har utfordringa av å være sist i rekka og bare fjorten dager etter Eurotier. Ved å distansere oss i tid fra de andre internasjonale messene, samt messer i våre naboland, skaper vi bedre betingelser for både utstillere og gjester, sier Sten Andersen, formann for Agromek.

Messekollisjon

Nå vil det seg slik at utstillinga Nutrifair i Fredericia, litt lenger sør på Jylland, også arrangeres i uke tre. Messa feirer sitt 10-års jubileum i 2021, men messeledelsen har ikke tenkt å endre på dette etter at de fikk høre om planene til Agromek.

Nutrifair er en nisjeutstilling med fokus på innendørsmekanisering og dyrevelferd. Det er ikke første gang disse to messene kolliderer. For utstillerne kan det være vanskelig å være på to messer samtidig. Det er jo også et kostnadsspørsmål.

Men for de besøkende er det jo luksus å kunne få med seg to messer på Jylland i én smekk.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS