Foto: Agco
Foto: Agco

Dyna-8 og ny 900-serie fra Fendt

Ifølge bilder på sosiale medier kan det være spennende tider i møte for MF- og Fendt-fans.

Publisert

Vi er inne i et såkalt "Agritechnica-år", og med det følger det en rekke nyheter fra blant annet traktorprodusentene. Bedre Gardsdrift har kommet over en rekke bilder fra utlandet som viser en ny generasjon av både Massey Ferguson og Fendt. Grunnet opphavsrett får vi dessverre ikke publisert disse.

Dyna 8 og ny hytte

Bildene av MF-en er tatt ikke langt fra fabrikken i Beauvais i Frankrike, og er av en 7830S. Det som kan slås fast er at den har en hytte med fire stolper, i stedet for seks. Det betyr stort bakvindu.

Det vi derimot ikke kan se, men som ryktes fra stedet og fra de som tok bildet, Landbouw Mechanisatie, er at den nye traktoren også har fått ny transmisjon. Dyna-8 skal endelig være på plass, med åtte trinn i hvert gruppegir, to mer enn i Dyna-6.

Nytt armlene og kjørespak

Fendt lanserer en ny 900-serie kan det se ut til. De nye traktorene kommer med ny motor og nytt armlene. 900-serien har til nå hatt en 7,8 liters Deutz-motor, men de nye skal ifølge ryktene leveres med motor fra MAN i likhet med 1000-serien. Størrelsen på motoren er derimot usikkert.

Det gjøres selvsagt flere endringer, deriblant i armlenet. De fleste knappene som tidligere har vært til høyre for armen flyttes fremover så du har de rett i forkant av hydraulikknappene. Kjørespaken skal også være ny.

Vi understreker derimot at ikke noe av dette er bekreftet, men vi blir ikke overrasket om vi finner det igjen i Hannover i november.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS