John Deere har hatt en av de største standene under Agritechnica. Her fra 2019. Foto: Chris McCullough
John Deere har hatt en av de største standene under Agritechnica. Her fra 2019. Foto: Chris McCullough

John Deere trekker seg fra Agritechnica 2021

I høst ble det kjent at John Deere trakk seg fra vinterens messer. Nå melder de at de også trekker seg fra Agritechnica, som etter planen skal arrangeres i november i år.

Publisert

aDen pågående pandemien har ført til at mange messer er blitt avlyst eller utsatt, men DLG har fortsatt tenkt å arrangere Agritechnica i november. John Deere har tidligere gitt signaler om at de tenker å delta her, men nå har de altså snudd.

At John Deere nå trekker seg fra messa er neppe den nyheten arrangørene ønsket seg. John Deere er en av showets største støttespillere, både når det gjelder tilstedeværelse på messa og ikke minst inntekter fra utstillingsområdet.

– John Deere utvider messepausen og vil ikke delta på Agritechnica-messen i Hannover, Tyskland. Avgjørelsen ble tatt etter en grundig diskusjon både internt og med utvalgte tyske John Deere-forhandlere, skriver selskapet i en uttalelse.

Har ikke kontroll

Covid-19 har ført til mer enn 2,2 millioner dødsfall de siste 12 månedene.

– Til tross for en rekke tiltak, som nedstengninger og avlysning av arrangementer, er pandemien ennå ikke under tilstrekkelig kontroll. Framtiden er fortsatt usikker, med tanke på mutasjoner av viruset og hvor langsomt det går med vaksinering. Det betyr at verdens befolkning ikke er tilstrekkelig beskyttet ennå, noe som ville vært en forutsetning for å delta på en internasjonal messe, sier Alejandro Sayago, visepresident salg og markedsføring, John Deere Region 2.

Gir penger til forskning

På grunn av dette vil de heller ikke anslå et tidspunkt for når John Deere vil delta på messer igjen, men de understreker at de vil fortsette å støtte landbruksmessene.

– I løpet av de kommende månedene vil det å få kontroll over pandemien være det viktigste. John Deere vil derfor støtte covid-19-studiene ved det medisinske universitetet i Hannover, Tyskland, med 250.000 euro. Ytterligere 50 000 euro går til DLG for å støtte unge landbruksakademikere, sier Andreas Jess, direktør for markedsføring, John Deere Region 2.

Agritechnica går videre

Like etter nyheten om at John Deere trekker seg, melder DLG at de venter mer enn 2000 utstillere til årets Agritechica og at rundt 90 prosent av utstillingsplassen nå er bortbestilt. Blant de som allerede har bestilt plass er kjente merkenavn som Kverneland, Väderstad, Agco, Claas, Kubota, Amazone, Kuhn, Krone, Horsch, Lemken, Pöttinger og Grimme.

Agritechnica er planlagt å gå av stabelen 14.-20. november. Det er en uke før Norges egen store landbruksmesse, Agroteknikk, som skal holdes 25.-28. november.

Powered by Labrador CMS