Claas Xerion 12.650 skal erobre nye markeder for Claas.

Xerion er Årets traktor 2024

Claas Xerion 12.650 skal erobre nye markeder for Claas.

Vinneren av den gjeve tittelen Tractor of the year 2024 er Claas Xerion 12.650.

Publisert

Vinneren av de fire forskjellige kategoriene ble offentliggjort søndag 12. november kl. 12.00. Det er 25 år siden den første utmerkelsen ble delt ut i 1998. Seremonien er i år en del av Agritechnica i Hannover. Her får du årets rykende ferske seierherrer!

Tractor of The Year - Årets traktor

Hovedkategorien hadde i år fire kandidater, der alle fire har godt over to hundre hestekrefter. Årets vinner skal ta opp kampen mot etablerte stortraktorer som Case IH Quadtrac og John Deere 9R. Claas Xerion 12 har fortsatt det samme rammekonseptet som sine mindre brødre, og den kan by på ei fantastisk førerhytte og trinnløs transmisjon.

Best of Utility - Beste flerbrukstraktor

Den har mer utstyr og muligheter enn noen av de andre kandidatene
Den har mer utstyr og muligheter enn noen av de andre kandidatene

Kun tre traktorer stilte på startstreken i denne kategorien. Her oppsto det diskusjoner om hva en god flerbrukstraktor egentlig er. Vinneren, McCormick X5, dro det lengste strået først og fremst fordi den kan by på det høyeste utstyrsnivået av alle kandidatene. Dette er en ekte flerbrukstraktor!

Best of Specialized - Beste spesialtraktor

En smidig og godt utstyrt spesialtraktor
En smidig og godt utstyrt spesialtraktor

I denne kategorien fant vi det største spriket mellom de forskjellige kandidatene. Både smalspora traktorer, alpetraktorer og alternative drivstoff var representert. VInneneren er Landini Rex 4.120 som utpreger seg med en svært avansert transmisjon, et høyt utstyrsnivå og mange egenproduserte komponenter.

The Sustainable Toty - Årets bærekraftige

Den er liten, snerten og elektrisk!
Den er liten, snerten og elektrisk!

Bærekraft er stikkordet for denne kategorien. Vinneren skal bidra til en enklere hverdag for brukeren, redusert miljø og klimabelastning og bedre økonomisk utbytte. Vinneren i årets kåring er Fendt e107 v Vario. Dette er første gang en elektrisk drevet traktor har fått denne utmerkelsen. Norge er et av få prioriterte markeder for denne traktormodellen. 

Powered by Labrador CMS