Armene på fronthydraulikken skal felles opp når de ikke er i bruk.
Armene på fronthydraulikken skal felles opp når de ikke er i bruk.

Nå kommer Agribumper til Norge

Saltnes Maskin i Trøndelag starter import av støtfangere for traktor.

Publisert

Slipp traktorene løs, det er vår! Nå skal møkka ut, noen er allerede i gang, andre sitter klar til start.

Traktor i trafikken er alltid forbundet med en viss risiko. De som har fulgt med vet at støtfanger for traktor ikke er helt nytt. Det har bare ikke fått helt innpass blant norske bønder enda.

Døyver smellen

Hensikten med støtfangeren er ganske enkelt å forhindre at traktorhjula klatrer over en personbil ved frontkollisjon. Agribumper, som vi først omtalte i 2017, er laget slik at armene som stikker ut foran framhjula svikter noe ved påkjørsel. Det kan forhåpentligvis bidra til å berge liv og helse.

Støtfangeren finnes i flere forskjellige varianter. Du kan feste den i fronthydraulikken, eller du kan få festebraketter i selve ramma bak fronthydraulikken. Støtfangeren skal ikke komme i konflikt ved bruk av redskap foran. Du får også en variant for traktorer uten fronthydraulikk.

Variabel vekt og bredde

Selve støtfangeren veier rundt 350 kilo. I tillegg kan du få kjøpt vekter for å henge på. Det er også mulig å bruke traktorens originale frontvekter.

Totalbredden kan du endre fra 225 til 250cm ved å bytte sidevingene. De som har flere hjulsett bør kanskje ha flere sett med sidevinger.

Kommer snart

Per Olav Saltnes hevder at de er førstemann til å tilby støtfangere fra Agribumper i Norge. Han er imidlertid ikke første med støtfanger for traktor. Allerede for tre år siden skrev vi at Tractorbumper, også det fra en nederlandsk produsent, hadde fått sin første forhandler i Norge.

Prisen vil ligge på rundt 31 000. Da er markeringslys inkludert. Leveringstiden skal være fra to til fire uker.

Powered by Labrador CMS