Duun til Norwegian Agro

A-K og Duun skiller lag. Redskapen fra Trøndelag blir i stedet å finne hos Norwegian Agro.

Publisert

A-K maskiner og Duun skiller lag etter mange års samarbeid. Grunnen er at Duun vil ekspandere utenfor Norges grenser, mens A-K vil ha en eksklusiv portefølje her i landet.

Vinterutstyr

Duuns nye forhandler blir Norwegian Agro, som eies av Danish Agro. De har forhandlernett over mer eller mindre hele Skandinavia samt Baltikum, og passer derfor godt med Duuns ønske om eksport. Det er i all hovedsak prat om Duuns vinterutstyr.

Fakta:

Kabalen er som følger:

- Duun forlater A-K maskiner, og erstattes av Palax og Igland. Fra før har A-K vinsj og tømmerhenger fra Igland.

- Eikmaskin har ført V-ploger fra Igland, sammen med ved- og skogutstyr forblir dette også i Eik.

- Duun går inn hos Norwegian Agro som fra før hatt snøutstyr fra Stark og Snowline. Snowline blir borte.

- Felleskjøpet fortsetter som forhandler av gjødselutstyret til Duun. Også her blir skogs- og vedutstyr fra Igland bevart.

– Med Duun Industrier som leverandør av vinterutstyr får vi et av de sterkeste kortene vi kan få på hånda. Vi har jobbet for å få på plass en norsk leverandør av snøfresere og sandstrøere, og vi er stolte av å kunne si at vi nå har lyktes med oppgaven, forteller Michael Husfeldt, administrerende direktør for Norwegian Agro Machinery

– Vi skal jobbe tett sammen med Norwegian Agro for å sikre at eksisterende og nye Duun-kunder fortsetter å få kvalitet i både produkter og service. Samtidig skal vi jobbe sammen med Norwegian Agro sitt morselskap Danish Agro med å utvikle eksporten, uttaler Karl Martin Eggen, administrerende direktør for Duun Industrier.

Ut med Snowline

Fra før har Norwegian Agro solgt vegvedlikeholdsutstyr fra Stark og Snowline. Stark blir igjen, mens Snowline forsvinner. De har også røreverk for gjødsel fra Samson, noe også Duun leverer. Norwegian Agro vil derimot forholde seg til Samson på det området.

Duun blir å finne i Norwegian Agros portefølje inn mot brøytesesongen 2020/2021.

Felleskjøpet har gjødselpumpa og røreverket til Duun. Det samarbeidet vil bestå.

Powered by Labrador CMS