Sigbjørn Westreng og Erik Grefberg ved åpningen av A-K Westreng maskin Bjørkelangen. Foto: S. Bigseth
Sigbjørn Westreng og Erik Grefberg ved åpningen av A-K Westreng maskin Bjørkelangen. Foto: S. Bigseth

Westreng åpner i ny drakt

Like over nyttår kom nyheten om at Westreng Maskinforretning går inn i A-K. Nå åpner avdelingene i ny drakt.

Publisert

Etter 19 år i HCP-systemet, har Westreng maskin nå gått over til A-K maskiner. Forrige uke åpnet avdelingen på Bjørkelangen, denne uken er det avdelingen i Rakkestad som står for tur.

– Vi har fått bare positive reaksjoner etter at nyheten slapp over nyttår, så vi er veldig glade for at vi ble med på dette, sier Sigbjørn Westreng.

Store ambisjoner

Han legger til at også selgerne er positive, selv om det nå betyr at de skal selge andre traktormerker enn de har gjort i en årrekke.

– New Holland og Case IH har større markedsandeler enn merkene til HCP, så de ser at potensialet for større omsetning er stort, sier Sigbjørn.

Målet er at omsetningen skal øke med 25 prosent de neste to årene.

Tar i bruk demotraktorer

Administrerende direktør i A-K maskiner, Erik Grefberg, mener det ligger en del latente New Holland og Case IH-kunder i området fra tidligere tider, men både han og Westreng er klar på at de må gjøre en innsats for å åpne opp for de to A-K-merkene igjen.

– Vi skal kjøre hardt på demotraktorer nå i sesongen som kommer, bekrefter Sigbjørn.

Strategisk plassert

Grefberg forteller at det var de som tok kontakt med Westreng for et mulig samarbeid.

– Vi hadde analysert oss fram til at Westreng var viktig i området for oss. Vi så også at vi både kan tilføre dem noe, men også at Westreng kan tilføre oss noe, ellers ville vi ikke gjort dette, sier han.

I tillegg til avdelingene på Bjørkelangen og Rakkestad, skal også A-K-avdelingen i Sarpsborg gå under navnet A-K Westreng maskin. Sigbjørn Westreng skal være daglig leder for alle tre.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS