I dag henger det New Holland-skilt på veggen, men Torleif Torland og sønnen Toralf er snart klar til å kjøre inn flyttebilen med Claas-merker på.

Torland Maskin flytter inn når A-K maskiner går ut

Torland Maskin har kjøpt lokalene på Nærbø hvor A-K maskiner i dag holder til.

Publisert

Torland Maskin har kjøpt eiendommen av Jærinvest Holding AS, som er eid av to byggefirma. A-K maskiner leier i dag lokalene og har en langsiktig leieavtale som løper til 2022.

– Overtakelsesdato blir i utgangspunktet når denne avtalen går ut, sir Torleif Torland, daglig leder for Torland Maskin.

Fra gard til indsutriområde

Samtidig er det allerede godt kjent at A-K maskiner skal flytte fra Nærbø for å etablere seg på Klepp. Der skal de inn i nye 1250 kvadratmeter store lokaler med verksted, butikk og kontorer. Det skal etter sigende skje på vårparten i år.

Torleif sier til Bedre Gardsdrift at de derfor har et lite håp om å kunne overta lokalene tidligere enn leiekontrakten tilsier, men dette er ikke avgjort. I verste fall kan det altså være at det ikke blir flytting før neste år.

Torland Maskin har hatt tilholdssted på hjemgarden til Torland i 20 år. Der startet han først som servicepartner for Valtra, men de siste 15 åra har han solgt Claas. Nå er det altså på tide å flytte over i mer egnede lokaler.

Trenger verkstedsplass

Eiendommen de har kjøpt er på nesten fem mål. Her er det både et 500 kvadratmeter verksted, 400 kvadratmeter med innendørs utstillingsareal og 250 kvadratmeter butikk.

følge pressemeldingen er det særlig verkstedsplassen som har lokket. Firmaet har i dag fem ansatte, men skal utvide med en lærling og en mekaniker.

– Etter at vi startet satsningen på Claas Jaguar har vi vært i konstant manko på plass. Når vi i tillegg har behov for flere mekanikere, er hovedfokus å få mer kapasitet på verkstedet, sier Torleif.

Powered by Labrador CMS