MFs globale traktorserie er komplett

Massey Ferguson lanserer nå de to siste og største modellene i sin nye familie med enkle traktorer, 6712 og 6713.

Publisert

Den nye 6700-serien er ingen etterfølger til 6600-serien, og har svært lite til felles med 6600-serien. MF6712 og 6713 inngår i Massey Fergusons nye famlie med enkle traktorer, kalt Massey Ferguson Global Series. Dermed kan Massey Ferguson nå tilby en helt ny serie med sju enkle traktorer fra 75 til 130 hk. Betegnelsen Global Series har sin bakgrunn i at traktorene skal kunne produseres og selges over hele verden. Norge får sine traktorer fra MFs fabrikk i Beauvais i Frankrike

- Mens konkurrentene bygger sine traktorer i dette segmentet på gammel teknologi fra 60- og 70-tallet, har Massey Ferguson utviklet Global Series helt fra bunnen av. Det gjør at traktorene i større grad er tilpasset dagens redskaper, spesielt kraftuttaksdrevne, og moderne produksjonsteknologi, sa marketingdirektør Campell Scott da han presenterte Global Series for Bedre Gardsdrift og resten av juryen i Tractor of the year for snart et år siden.

MF6712 og 6713 har en 4,4 liters motor fra Agco Power med SCR eksosrensing. Som modellbetegenelsene avslører er effekten 120 og 130 hk. Transmisjonen er av den enkle typen, med 12 gir fordelt på to grupper og mekanisk eller elektrohydraulisk vendegir. Hvis du vil ha en mer avansert transmisjon må du velge 5700 SL, som ersatter den populære 5600-serien.

6700 byr på 2,5 meter akselavstand og en løftekraft bak på 5,2 tonn. Hydraulikken er av typen åpent senter med to tandem pumper på 57 og 27 liter, der den minste pumpa betjener styring og aktivering av hydrauliske funksjoner. Hvis 57 liter er for lite, kan denne pumpa erstattes med et kombinert system som leverer 98 liter.

Selv om traktoren er enkel, tilbys den med elektrohydraulisk firehjulsdrift og kraftuttak og differensialsperre. Også trepunkten er elektronisk betjent, ikke fordi det er bedre, men fordi det er billigere enn mekanisk betjening.

Powered by Labrador CMS