andreplass_Stihl Timbersports2015

Sølv til Norge i Stihl Timbersports

Ole Ivar Lierhagen fra Brumunddal vant sølvmedalje i årets Nordiske Mesterskap i Stihl Timbersports. Sølv ble det også på det norske landslaget i lagkonkurransen.

Publisert

Sølv til Ole Ivar Lierhagen fra Brumunddal.

Mesterskapet fant sted på Dyrskue i Roskilde. Totalt stilte 17 deltakere fra Norge, Sverige og Danmark, og Ole Ivar Lierhagen kunne skilte med sølv sammenlagt. Vinneren ble Hans Ove Hansson fra Sverige.

Nest beste nordmann var Vebjørn Sønsteby, som havnet på niendeplass, tett fulgt av Ole Magnus Syljuberget på 13. plass. Videre fikk Ole Sunsdal 14. plass og Jon Arne Borg Engø 17. plass.

Stihl Timbersports består av seks grener: tre med øks; Springboard, Standing Block Chop og Underhand Chop, og tre med sag og motorsag; Stock Saw, Single Buck og Hot Saw. Grenene krever både ferdighet og styrke, siden utstyret kan veie opp til 30 kilo og ha en kraft på 80 hk. Lierhagen var best av samtlige i Stock Saw, og var jevnt blant de beste i de andre øvelsene.

I lagkonkurransen ble Norge belønnet med sølv som nummer to, slått av Sverige på førsteplass. Neste stopp er VM i Polen i november.

Ole Ivar Lierhagen viste seg å være brutal med sag.

Powered by Labrador CMS