New Holland Expo Milano (5)
New Holland Expo Milano (5)

New Holland viser seg fram på Expo

Verdensutstillingen Expo Milano 2015 har bærekraftig matproduksjon som tema. New Holland er den eneste landbruksmaskinprodusenten med egen paviljong.

Publisert

Gras og gasstraktor på taket.

Utstillingen åpnet med brask, bram og store demonstrasjoner 1. mai, og varer til 31. oktober. Her skal utstilliere fra hele verden vise hvordan de kan bidra til å mette verdens befolkning på en bærekraftig måte. I praksis markedsføring i stor skala med bærekraft som alibi.

Israel er ledende på dryppvaning, og brukte sin paviljon til blant annet å fortelle om dette.

Norge glimrer med sitt fravær, mens mange fattige land, som for eksempel Kasakstan, har enorme paviljonger. Selv om det er matproduksjon som er tema, er utstillingen i praksis blottet for maskiner. Unntaket er New Holland, som har sin egen paviljong som del av den italienske utstillingen.

Quatars paviljong.

New Hollands toppsjef, Carlo Lambro, mener utstillingen er en unik mulighet til å vise tilreisende fra hele verden hvordan New Holland bidrar til en bærekraftig matproduksjon med høyteknologiske landbruksmaskiner. New Holland har siden 2006 brukt slagordet Clean Energy Leader, og utnytter naturlig nok det til fulle nå.

New Hollands toppsjef, Carlo Lambro.

New Hollands paviljong prydes av et gresstak, hvor deres biogass-traktor står pent parkert på toppen. Alt regnvannet som ikke tas opp av plenen, samles opp og resirkuleres. På innsiden er det en kombinasjon av interaktiv og statisk utstilling. Her finner vi blant annet traktor- og skurtreskersimulatorer.

Hva er Holland uten vann og kyr?

Selv om det ventes flere millioner besøkende til utstillingen, er naturlig nok kun en brøkdel av disse interesserte i landbruksmaskiner. New Holland og Fiat mener allikevel det er en lønnsom investering, først og fremst for å gjøre merkenavnet New Holland mer kjent, og for å profielre selskapet som spesielt interesserte i bærekraftig landbruk. I tillegg har New Holland lagt alle store møter og samlinger til Milano dette halvåret.

Hvis du har tenkt deg til Expo Milano 2015, kan vi tipse deg om at det er svært varmt i Milano i sommerhalvåret. Sikkerheten inn til messeområdet er på flyplassnivå og det er regler for hvor mye bagasje du får ta med inn.

"
Powered by Labrador CMS