Tore Øglænd
Tore Øglænd

Full Pull for finner, Fiat og Ford

Nærmere 40 deltagere stilte opp til traktorpulling på Kirkenær sist lørdag. Svartrøyken sto til værs og publikum jublet. Se en bildeserie fra arrangementet her:

Publisert

Den lokale traktorcrossklubben arrangerte stevnet, med god hjelp fra Jæren Traktorpullingklubb. Leder i Traktorcross.no Solør, Terje Weldingh, er svært godt fornøyd med oppslutningen. Han sier at både publikum, deltagere og de godt erfarne medarrangørene fra Jæren har gitt positive tilbakemeldinger.Klikk her for å se en bildeserie fra traktorpullingen. Ved å klikke på hvert bilde blir det forstørret, og du kan gå videre med ei pil til høyre i hvert bilde:

"

Det ble konkurrert i sju vektklasser, fra 3,5 tonn til 12 tonn. I tillegg til standardtraktorene hadde fire av vektklassene også egne klasser for modifiserte traktorer. Den mest ekstreme traktoren på stevnet var uten tvil en John Deere med 850 hk, fra det finske Green Team Uusitalo.

Blant andre traktorer som beit godt fra seg må nevnes de to Fordene «Baby Blue» og «Blue Nemesis», samt Jan Ove Hauges Fiat 160-90. Alle disse kommer fra traktorpullingmiljøet på Jæren, og de er trimmet opp til det tredoble av original ytelse.

Forden «Baby Blue» kjøres for øvrig av 21 år gamle Inger Bjorland, som til daglig er lærling på verkstedet hos Ålgård Landbrukssenter.

Resultatlista fra stevnet ligger på traktorcrossklubbens hjemmesider, der du også kan finne informasjon om reglement for både traktorcross og traktorpulling.

Link til Traktorcross.no Solør her:

"
Powered by Labrador CMS