Traktorcross dekk

Freske fraspark fra mange hester

Nå blir det travelt for alle som liker traktorsport. De neste månedene står arrangementene nesten i kø.

Publisert

Full pull?

13. og 14. juni er det FarmPower Weekend på Kirkenær i Solør. Første dagen har arrangøren, Traktorcross.no, satt av til traktorpulling. Her blir det konkurrert i flere forskjellige klasser. Blant annet en sportsklasse for ombygde traktorer og en standardklasse.

For at det hele skal skje i mest mulig ordnede forhold har arrangørene dessuten fått hjelp fra Jæren Traktorpulling som blant annet bidrar med bremsevogn.

Blant de påmeldte i sportsklassen er Jan Ove Hauge som stiller med en Fiat 160-90 på over 400 hk.

På kvelden blir det Afterpulling der de mest sosiale kan holde det gående til kl. 1.00 på natta.

Mer traktorcross

Dagen etter, 14. juni, er det klart for traktorcross. Denne konkurransen er for øvrig første runde i traktorcross-cupen. Som vanlig er det en klasse der deltakerne stiller med modifiserte traktor og en for standardtraktorer. I tillegg er det dameklasse og en egen debutantklasse.

Og som om dette ikke skulle være nok. En uke seinere, nærmere bestemt 20. juni, blir det veteranpulling for traktorer født 1980 eller tidligere.

Hektisk helg i Målilla

Deretter er det bare å vende kursen mot Målilla i Småland i Sverige. 26.-28. juni står Målilla Traktor Power Weekend 2015 for underholdningen. Her skal gamle og nyere traktorer måle krefter i pulling og cross. Det er også veterantraktorparader, traktorshow og mye annet. Ikke minst er dette samtidig en liten landskamp der norske deltakere får måle krefter med svenske traktorcross-kolleger.

Det blir traktorcross på Kirkenær, Magnor, Målilla i Sverige og i Vågå i sommer.

Magnor, Vågå og Kirkenær

Hvis traktoren fortsatt er kjørbar, er det bare å melde seg på til neste tevling. Den finner sted på Magnor travbane i Hedmark 11.-12. juni.

Dersom du etter alle disse begivenhetene ikke er kvalt av eksos, søle eller støv, åpner det seg nye muligheter på Traktorrock 2015 i Vågå i Gudbrandsdalen. Her blir det traktorcross, traktorparade og mye show 22.-23. august.

24. oktober er siste dato på lista vår denne gangen. Da er det duket for Høstcross på Kirkenær.

Ønsker du å lese mer om disse arrangementene kan vi anbefale et besøk på nettsida traktorcross.no

Powered by Labrador CMS