FK logo
FK logo

Fra tre til to Felleskjøp

Felleskjøpet Nordmøre og Romsdal (FKNR) og Felleskjøpet Agri fusjonerer. Felleskjøpet Agri vil nå betjene hele landet, med unntak av Rogaland og Agder.

Publisert

Målet med fusjon er å styrke konkurransekraften og en god forretningsmessig utvikling, opplyser Felleskjøpet.

– Felleskjøpet Agri har hatt et meget godt samarbeid over lang tid med Nordmøre og Romsdal. De har en god posisjon i markedet og har en solid samvirkekultur. Vi ser frem til å jobbe sammen for gjøre nye fremskritt, både forretningsmessig for norsk landbruk og norske bønder, samt for en styrket norsk matproduksjon, sier Einar Enger, styreleder i Felleskjøpet Agri i en pressemelding.

– Felleskjøpet Nordmøre og Romsdal var kommet til et veiskille der vi valgte å inngå fusjonsforhandlinger med Felleskjøpet Agri. Forhandlingene er ført med en god tone, og vi har gått gjennom alle fordeler og eventuell ulemper en fusjon vil medføre. Med unntak av få stemmer på våre medlemsmøter var det gitt signaler på at fusjon var riktig nå. I ekstraordinært årsmøte gikk årsmøtet enstemmig inn for en fusjon. Alle medlemmene i Felleskjøpet Nordmøre og Romsdal vil videreføre sitt medlemskap i Felleskjøpet Agri, sier styreleder i Felleskjøpet Nordmøre og Romsdal, Olav Håkon Ulfsnes.

Etter oppnevning fra årsmøtet i Felleskjøpet Nordmøre og Romsdal ble Wenche Ytterli fra Åfarnes i Rauma valgt som nytt styremedlem i Felleskjøpet Agri. Ytterli er heltidsbonde med melk- og kjøttproduksjon og har vært nestleder i Felleskjøpet Nordmøre og Romsdal fra 2011.

-Felleskjøpet Agri har gjort veldig mye bra de siste årene med nye utbygginger og gode resultater. Vi ønsket en fusjon fordi den økonomiske utviklingen hos oss ikke har vært som ønsket. Nå blir vi en organisasjon mindre å forvalte og utvikle, og vi vil framstå mer enhetlig i marked og samfunn, sier Wenche Ytterli, nyvalgt styremedlem i Felleskjøpet Agri fra Nordmøre og Romsdal.

Fusjonen ble bestemt på årsmøte i Nordmøre og Romsdal mandag 22. juni og i Felleskjøpet Agri onsdag 24. juni.

Powered by Labrador CMS