Finsk JD

Finsk besøk til tractorpulling på Kirkenær

Denne doningen sto parkert utenfor Bedre Gardsdrifts redaksjon i dag tidlig. Green Team Uusitalo har kjørt 140 mil fra Kannus i Finland for å delta på traktorpulling på Kirkenær lørdag 13.06.

Publisert

Green Team Uusitalo stiller med en John Deere 6920 fra 2004. Den 6,8-liters CommonRail-motoren yter 160 hk i originalversjon. Det er imidlertid lagt inn en bitte liten modifisering i softwaren, slik at ved et trykk på knappen får motoren ca 850 hestekrefter. Motorens mekaniske deler er stort sett de originale, men den er modifisert med bl.a. nye injektorer, en større turbo, og luftkjølt intercooler i stedet for den originale vannkjølte.

Ettersom det kun kjøres med bakhjulsdrift i tractorpulling er mellomakslingen til firehjulstrekket fjernet. Faktisk er hele "drop-box'en", altså kraftuttaket til firehjulstrekket under girkassa tatt bort.

Bakdekkene er i dimensjonen 710/70-R42. Mønsteret i dekkene er slipt ned så det står igjen bare 1,5 centimeter av ribbene. Traktorer med så høy motoreffekt kjører alltid med et stort hjulspinn i tractorpulling. Da må dekkmønsteret være begrenset, ellers graver traktoren seg ned.

Plasseringa av trekkroken på en pullingtraktor er en vitenskap i seg selv. I klassene for standard traktorer er maksimal tillatt høyde for trekkroken 50 centimeter over bakken. For klasse 10 og 12 tonn er makshøyden 60 cm.I sportklassene skal trekkroken bygges etter en tegning fra ETPC (European Tractor Pulling Committee). Kroken skal da være 50 centimeter over bakken, og høyden på denne kroken er justerbar med stillskruer. I sportklassen kreves også støttebein bak bakakselen for å hindre at traktoren steiler rundt.

For ytterligere opplysninger om tractorpulling på lørdag og traktorcrossen søndag, se klubbens hjemmeside www.traktorcross.no

"
Powered by Labrador CMS