Rundballer
Rundballer

Mista rundballene og lappen

STEINKJER: En mann i 50-åra strødde med rundballer rundt rundkjøringa langs E6. Slik lastsikring honorerte politiet med førerkortbeslag.

Publisert

Det var litt over klokka to tirsdag ettermiddag at politiet fikk melding om rundballene. Fire baller hadde ramla av hengeren i rundkjøringa langs E6 sør for Steinkjer. Traktorføreren har tydeligvis rydda opp etter seg og fortsatt videre, før han ble innhentet av en politipatrulje som tok en prat med han. Dette melder Trønder-Avisa.

Politiet: For dårlig sikring av last

" Politiets operasjonsleder forteller til avisa at politipatruljen rådførte seg med vakthavende jurist, og at de bestemte seg for å beslaglegge førerkortet på grunn av dårlig sikring av lasta. Til alt hell ble ingen skadet i hendelsen. Rundballer på avvege kan være svært farlig.

En gjenganger

Midt i november skjedde noe liknende litt lenger sør, ved Hegra i Stjørdal. Hvert eneste år melder ulike nettaviser om uforsvarlig sikrede rundballelass, så dette er forunderlig nok en gjenganger over hele landet. Sjøl om heldigvis få folk blir skadet ved slike hendelser, blir landbrukets renommé skadelidende.

Her er et utvalg av andre artikler om emnet, kun fra gardsdrift.no sine arkiver:

- Vanvittig balletransport i Rogaland

- Mistet lappen pga dårlig ballesikring i Rennebu

- Fullstendig uforsvarlig i Hordaland

Skal ikke skje

Regelverket i slike saker er klart og tydelig, og kan enkelt oppsummeres til at det alltid skal sikres slik at last ikke under noen omstendighet kan falle av. Det betyr i praksis at alt skal stroppes, alltid. Synes du vanlige stropper er ugreie, er det grunn til å tro at de spesiallagde rundballestroppene du kan lese om her faller seg noe rimeligere enn forelegg og beslaglagt førerkort.

"
Powered by Labrador CMS