jma luftambulanse

Fikk illebefinnende ved traktorkjøring

Sør-Trøndelag/Roan: En eldre mann fikk illebefinnende mens han kjørte traktor tirsdag, og ble sendt til St. Olavs Hospital i Trondheim med luftambulanse. Skadene har ingen sammenheng med traktorkjøringa.

Publisert

Lensmann Tor Joar Flasnes ved Bjørnør lensmannskontor forteller til Bedre Gardsdrift at mannen i 60-åra kjørte en Fordson Dexta langs en landbruksveg, med transmisjonen i førstegir i lågserien. Det ser ut til at mannen har fått illebefinnende mens han har kjørt, trolig et hjerteinfarkt. Han har styrt traktoren inn mot vegskjæringa, men han har ikke klart å stoppe motoren. Så har han gått eller ramla av traktoren inn mot vegskjæringa, og traktoren har da kommet opp på sida av han før den stoppet.

En bekjent som kjørte i følge med mannen fikk slått alarm, og det kom også til andre for å flytte unna traktoren før de umiddelbart gikk i gang med hjerte- og lungeredning fram til redningspersonellet var på plass. Lensmannen roser de som hjalp til under hendelsen.

Lensmannen tror ikke at traktoren har bidratt nevneverdig til å forverre skadesituasjonen, sjøl om traktoren måtte løftes unna for å komme til for å yte førstehjelp. Lensmannen kommer ikke til å opprette noen sak eller melde situasjonen videre til Arbeidstilsynet.

Ut over at mannen er til behandling på St. Olavs Hospital for hjerteinfarkt er ikke helsetilstanden kjent.

Powered by Labrador CMS