ASA Lift WS9000
ASA Lift WS9000

Viser faste kjørespor

15-16 juni inviterer CTF Europe til et arrangement i Danmark, der faste kjørespor står i sentrum. Det blir gardsbesøk hos flere grønnsaksprodusenter og demonstrasjon av en breibeint doning kalt ASA Lift WS9000.

Publisert

Foto: CTF Europe

Skiftekær Økologi er en av gardene som skal besøkes. Her dyrker de poteter, løk og kål med en fast sporbredde på 2,15 meter. De setter rekkene litt tettere enn normalt, og får plass til tre mellom hjulsporene. I åkeren klarer de seg med en ombygd to-rads potetopptaker med 1,7 meters plukkebelte.

Foto: CTF Europe

CTF Europe skal også demonstrere redskapsbæreren ASA Lift WS9000. Prototypen har en sporbredde på 9,6 meter, og er opprinnelig bygd som løkhøster. Da er den utstyrt med en tank som rommer 15 tonn og plukkebelter. I våronna kan tanken byttes til fordel for en bom, som er designet slik at du kan montere flere trepunktsredskaper i bredden.

Programmet avsluttes med et mini-semiar, der flere foredragsholdere deler sine erfaringer etter å ha innført faste kjørespor.

Arrangementet i Danmark skal fungere som innledning til en større CTF (Controlled traffic farming) konferanse i Tsjekkia, som holdes like etter, fra 17 til 19 juni.

Les mer om arrangementene på CTF sin nettside.

"
Powered by Labrador CMS